Вести

, ,

LibertyCon у Београду

Организација Европски Студенти За Слободу (European Students For Liberty) по други пут организује своју велику годишњу конференцију LibertyCon у Србији. Ова међународна конференција је до сада организована у Лувену (Белгија), Берлину (Немачка) и Прагу (Чешка).

Након великог успеха прошлогодишње конференције која је на Коларцу окупила више од 750 студената, професора, младих професионалаца из више од 40 земаља света, ове године се очекује више од 1000 учесника који ће током три дана размењивати идеје на тему економије и слободног тржишта, индивидуалне слободе и регулације животних навика, напретка технологије и криптовалута.

Тема конференције је “Freer Future” и предавања ће се кретати од политичке теорије, до практичних политичких и економских питања, слободе говора, безбедности као и стартуп предузетништва. Поред прилике за упознавање студената из целе Европе, на конференцији ће бити понуђен и велики број бесплатних књига и публикација.

Конференција ће бити одржана од 5-7. априла на Коларцу. Цена улазнице је 1500 динара и може се купити онлине на адреси https://libertycon.net/, на билетарници Коларца или у Заокрету (Цетињска 15).
Специјална цена за студенте Факултета политичких наука је 500 дин и у продаји је на скриптарници Факултета политичких наука.

Шта укључује улазница?

  • Улаз на конференцију и све догађаје уз конференцију
  • Све оброке и пића
  • Две журке (петак и субота)
  • Пикник (у сарадњи са Кишобран тимом)
  • Промо материјале
  • Сертификат о учешћу

LibertyCon је савршена прилика да се упознате са идејама слободе и тренутним актуелним темама у свету али такође и да упознате неке од најпознатијих говорника из Америке и Европе. Фокус ове конференције није само на предавањима већ и на умрежавању учесника. Осим главног програма имаћете прилику и да учествујете на динамичним радионицама као и на “спеед-нетwоркинг” сесији где за само сат времена можете да размените контакте са више од 100 људи.

Ко су говорници?

  • Nassim Nicholas Taleb, статистичар који се бави проблемима случајности, вероватноће и несигурности, чија је књига Црни лабуд проглашена за једну од дванаест најутицајнијих књига од завршетка Другог светског рата по Sunday Times-у.
  • Lawrence Reed, председник FEE (Foundation For Economic Education) једне од најзапаженијих организација које промовишу идеје слободног тржишта и индивидуалне слободе. Аутор је више од 1000 коментара и радова на тему економске политике.
  • Tom Palmer, потпредседник Atlas network и аутор више књига на тему слободног тржишта и индивидуалне слободе.
  • Yaron Brook, коаутор бестселера Free market revolution и говорник на тему објективизма и идеја иза покрета који прати Ајн Ренд.
  • Christian Michel, финанијски аналитичар и аутор више књига на тему слободног тржишта
  • Zach Harvey, оснивач и CEO прве компаније за крипто банкомате Lamassu
  • Бранко Милановић, професор економије који се концентрише на проблеме неједнакости и аутор књиге Глобална неједнакост.

Зашто LibertyCon?

Осма по реду, LibertyCon је до сада окупила преко 7000 учесника из целог света. Презентације, дискусије и дебате о актуелним темама као што су криптовалуте, инвестирање у битцоин, легализација марихуане, заштита података на интернету, као и како да постанете успешан предузетник, пикник на Космају и догађаји у неким од најбољих београдских клубова су део ове интернационалне конференције.

Li

bertyCon19 Promo Poster

Related Posts