Вести

,

Предавање „Послови #за5 о занимањима у НВО сектору”

Цивилни сектор, односно невладине организације играју значајну улогу у промоцији развоја друштва заштите околине, људских права и демократије. Невладине органзације, или удружења грађана, како се још називају, ангажоване су на различитим пољима друштвености, помажу читавој заједници, али и државним институцијама у унапређењу положаја маргинализованих група и појединаца.

Kако се савремено демократско друшво се све више ослања на цивилни сектор, тема осмог по реду предавања Послови #за5 бавиће се модерним и интересантим занимањима у невладином сектору.

Сјајни предавачи ће и ове среде, 17. априла 2019. године у 15:00 часова на Факултету политичких наука у Београду (слушаоница 3) одговарати на бројна питања која се тичу њихове професије и давати савете студетима о каријери у овој области.

Kолико се рад у НВО разликује од рада у компанији? Kако изгледа радни дан у цивилном сектору? Kако ове организације долазе до финансијера? Да ли је формално образовање кључно за проналазак посла у овој области и колико су ваннаставне активности – волонтирања, семинари и разне обуке значајне за успешну каријеру? Одговоре на ова и многа друга питања даће:

Др Зорана Антонијевић, National Programme Officer (OSCE – Organization for Security and Co-operation in Europe)

Ана Беља, National Programme Manager (United Nations Office for Project Services – UNOPS)

Марина Старчевић Цвико, Project Manager (CARE International Balkans)

Јелена Зајегановић Јаковљевић, Early Childhood Development Specialist (UNICEF)

Војкан Арсић, Director (Centar E8)

Данијела Јовић, Director  Co-Founder (Impact Hub Belgrade)

 

Пријаве на следећем линку: 

https://docs.google.com/forms/d/1C_P6JlLvAOI0xP6AR_XhBj6JzhW9HO93NvibZZ8qj5E/viewform?edit_requested=true

Related Posts