Вести

Отворени докторски семинар, Међународне и европске студије

Отворени докторски семинар – Међународне и европске студије

Обавезе полазника докторских студија овог смера на курсу Отворени докторски семинар подразумевају слање рада и његово представљање пред члановима академске заједнице. Курс је замишљен као мања конференција на којој докторанди имају прилику да прикажу и поделе свој напредак у истраживању са заинтересованим колегама и колегиницама из факултетске академске заједнице.

Рад који се шаље може бити у форми једног поглавља будуће докторске дисертације (до 40 страница), или необјављени научни/стручни чланак који се односи на тему будуће дисертације (до 20 страница), а који студенти намеравају да пошаљу неком од часописа за објављивање. Радови се шаљу мејлом у pdf формату на адресe: slobodan.samardzic@fpn.bg.ac.rs и katarina.petrovic@fpn.bg.ac.rs уз напомену за Отворени докторски семинар – пријава рада. Рок за слање рада је 30. мај 2019. године.

Представљање и евалуација ће бити организовани у последњој недељи јуна (24-28. јуни) по потреби у више сесија-дана, у панелима од по 5 учесника. Сваки учесник ће имати до 15 минута да изложи главне аргументе свог рада. Након излагања, биће отворена дискусија.

Успешно полагање овог испита подразумева слање рада до горе наведедног рока, представљање рада и учествовање у дискусији поводом радова осталих колега и колегиница.

Позив за учешће на конференцији ће бити прослеђен свим студентима докторских студија на ФПН и професорима на курсевима који одговарају пријављеним темама.

Београд, 3. мај, 2019.

 

Проф. Др Слободан Самарџић,

Руководилац докторских студија

Међунаордне и европске студије

Related Posts