Вести

Њ.Е. Фредерик Мондолони одржао предавање „Париски климатски споразум”

Предавање амбасадора Француске Републике у Републици Србији Њ.Е. господина Фредерика Мондолонија, одржано је на Факултету политичких наука у организацији Центра за еколошку политику и одрживи развој ФПН (ЦЕПОР) у оквиру „Недеље одрживог развоја ФПН Vol.2“.

Њ.Е. господин Фредерик Мондолони рекао је да му је велика част што је отворио манифестацију „Недеља одрживог развоја ФПН Vol.2“, као и да је питање климатских промена питање на једном светском нивоу којим сви морамо да се бавимо. „Тим поводом је потписан Париски споразум који је универзалан, амбициозан, дипломатски и правно обавезујући. Он подразумева активности на нивоу појединаца, друштва, градова и држава. Свака држава има задатак да начини и реализује свој национални план у борби против климатских промена“, казао је амбасадор Мондолони.

Његова Екселенција Монодолони нагласио је да су француски председник Емануел Макрон, генерални секретар УН Антонио Гутерес и председник Светске банке Џон Јонг Ким покренули самит „Оne planet” у децембру 2017. како би убрзали примену Париског споразума и мобилисали јавне и приватне актере како би борба против климатских промена била успешнија. „Изазов је представљало то што је нова америчка администрација суспендовала примену споразума, али ниједна друга држава није следила ову намеру. Сви заједно треба да се боримо против климатских промена. Већ је израђен план деловања за долазак до правих решења“, закључио је амбасадор Мондолони.

Related Posts