Вести

Позив на час социјалног предузетништва „Иновативна решења за друштвене изазове“

Придружите нам се на презентацији о социјалном предузетништву „Час социјалног предузетништва – Иновативна решења за друштвене изазове“, коју организују Smart Kolektiv, Social Impact Award Serbia и Разливалиште.

Социјално предузетништво спаја у себи концепт финансијске одрживости и профитабилности, као и жељу за развојем креативних могућности појединаца и група ради стварања позитивних промена у друштву. Ослања се на веру и способност људи и заједница да својим снагама и вештинама реше неки проблем, одговоре на изазов који стоји пред њима и тако побољшају целокупан квалитет живота. Екологија, инклузија, људска права, пољопривреда, технологија – само су неке од сфера у којима делују социјална предузећа, стварајући алтернативу класичном предузетничком пословању усмереном искључиво на профит.

Час социјалног предузетништва замишљен је тако да окупи све оне којима су овакве идеје блиске, оне који су упознати са друштвеним предузетништвом, као и оне који нису а желели би да науче више и упознају се са младим људима који су развили своје пословне идеје са друштвеном мисијом. Причаћемо о самом концепту, његовом настанку и могућностима које социјално предузетништво пружа за запошљавање, поготово младих људи. Да све не би остало на теорији придружиће нам се социјалне иноваторке из предузећа Док Ток и часописа ЛицеУлице како би представиле свој рад и одговориле на питања заинтересованих.

Час социјалног предузетништва је заказан за петак, 17. маја од 18 часова, у слушаоници 1 на Факултету политичких наука, а улаз је слободан!

Говоре:

1. Ивана Станчић, Smart Kolektiv
2. Ема Степановић, Social Impact Award Serbia
3. Јелена Срнић Нерац и Милица Цветковић, социјално предузеће Док Ток
4. Николета Косовац, часопис ЛицеУлице

Више информација можете пронаћи на линку фејсбук догађаја.

 

Related Posts