Вести

Постани део SIF2019 екипе – унапреди своје професионалне вештине!

Чуо/ла си за социјално предузетништво али ниси сигуран/а шта то тачно значи ? Знаш шта значи и баш зато желиш да сазнаш што више можеш? Желиш да стекнеш искуство у организацији догађаја? Ово је прилика! Постани део тима који ће организовати шести по реду Форум социјалних иновација. Стекни теоријско и практично искуство у организацији највеће годишње конференције о социјалним иновацијама у земљи и региону и повежи се са људима из Србије и региона који деле твоја интересовања!

Тражимо тим волонтера заинтересованих да се професионално усавршавају, који ће пружати логистичку подршку конференцији и преузети низ одговорних задужења.

О чему се ради?

Форум социјалних иновација је највећа регионална конференција о социјалном предузетништву и социјалним иновацијама која се у мају одржава у Београду, шесту годину за редом. Она је место сусрета организација цивилног друштва, социјалних предузећа, компанија, инвеститора, институција, студената, младих предузетника и свих оних који верују у солидарност, проактивност и заједништво као рецепт за праведније друштво. Изузетно богат програмски садржај овогодишње конференције обухватаће панел дискусије стручњака и социјалних предузетника, презентације примера добре праксе и радионице за младе са циљем да заједно укажу на потенцијале социјалног предузетништва да буде покретач позитивних друштвених промена. Форум социјалних иновација до сада је посетило преко 500 лидера из цивилног, приватног и јавног сектора, уз учешће више од 80 говорника из 16 земаља.

Форум социјалних иновација организује Смарт колектив у партнерству са Форумом за одговорно пословање. SIF2019 се одржава као део Пројекта за унапређење оквира за давање, који финансира USAID, а спроводи Коалиција за доброчинство, коју преводи Фондација Ана и Владе Дивац. Коалицију чине Траг Фондација, Фондација Каталист, Смарт Колектив, Српски Филантропски Форум, Форум за одговорно пословање и Привредна комора Србије. Партнери конференције су Euclid мрежа и Social Impact Award Serbia.

Форум социјалних иновација одржаће се ове године 30.5. – 31.5. у Музеју науке и технике, у Београду.

Уколико желите да се више информишете о догађају, посетите наш сајт кликом овде или погледајте фотографије на нашем фејсбук профилу.

Зашто да се пријавиш?

Учешће у организацији SIF-а даје ти шансу да откријеш шта то значи ‘’бизнис са сврхом” и на који начин социјално предузетништво може бити алат за решавање друштвених проблема и изазова. Имаћеш могућност да се упознаш и повежеш са људима који су креативни, иновативни и жељни да своје искуство о социјалном предузетништву поделе са другима. Поред тога, стећи ћеш вредно професионално искуство у организацији догађаја, радећи заједно са динамичним тимом стручњака са вишегодишњим искуством у овој области.

Шта добијаш?

  1. Изабрани волонтери ће пред догађај проћи радионице на којима ће се упознати са концептом социјалног предузетништва. Након теоријског увода бавићемо се организационим аспектима самог догађаја.
  2. Имаћеш прилику да сарађујеш са динамичним тимом креативних људи и обогатиш своје професионално искуство.
  3. Конференцији ће присуствовати и социјални предузетници из Србије и региона који су покретањем свог пословања покренули и променили своје заједнице на боље. Инспирације и мотивације за твоје идеје овде ће бити на претек.
  4. По завршетку конференције добићеш потврду о обављеном волонтерском ангажману.

Која је твоја улога?

Волонтерске позиције су хостинг, логистика, извештавање и комуникација. Изабрани волонтери ће добити детаљне брифове о својој позицији.

Важни датуми

1. Рок за пријаву је 20.мај.
2. О кандидатима који ће бити позвани да се прикључе тиму, биће одлучено до 24.маја, на основу мотивације за учешће.
3. Инфо радионица за изабране волонтере ће се одржати 27.маја и присуство је обавезно за све чланове волонтерског тима. На састанцима ће бити договорене позиције и датуми ангажовања волонтера.
4. Волонтирање на конференцији је 30.5.

Како да се пријавиш?

Уколико видиш себе као део овогодишње SIF2019 екипе и знаш да можеш бити на располагању свих ових датума, пријави се попуњавањем кратког формулара.

За више информација можеш да нас контактираш путем мејла на office@smartkolektiv.org или телефоном +381 (0)11 2659 700

 


Related Posts