Вести

,

Отворен конкурс за програм Тандем Западни Балкан!

Поштовани,

Задовољство нам је да са вама поделимо дивну вест – програм Тандем је стигао и у Србију.

Тандем је програм културне сарадње и размене осмишљен 2011. године са циљем да подржи и ојача цивилно друштво Европе и његове главне актере. Идејни творци овог програма су Европска фондација за културу и немачка организација MitOst. Тандем нуди простор за изградњу дугорочних веза међу учесницима зарад остваривања заједничких интереса и могућност за креативно деловање кроз самостално осмишљене иницијативе. Кључна замисао Тандема је да омогући смислену размену на локалном нивоу, али и да кроз деловање и укључивање различитих сектора ова сарадња има и прекограничне утицаје. Тренутно постоји шест Тандема, а седми Тандем Западни Балкан је започео у јулу 2019. године.

Тандем Западни Балкан је једногодишњи програм који примењује методу „учење кроз рад“ и окупља културне менаџере, активисте, архитекте, уметнике и младе професионалце који су део организације цивилног друштва, представници јавних институција или компанија које се баве културом.

Тандем Западни Балакан подржава културне иницијативе за промене у друштву које су главни простор да организатори истих стекну нове вештине, развију иновативне програме, али и повежу се са различитим актерима регионалних културних мрежа.

Не обраћајте пажњу на године! Потребно је само имати идеју и наћи свог „тандема“ на првом партнерском састанку у Београду.

Програм Тандем Западни Балкан укључује:

– Четвородневни Форум партнера у Београду, од 12. до 16. новембра;
– Тродневни уводни састанак у Скопљу у фебруару 2020. године;
– Спровођење осмишљених акција у периоду од децембар 2019. до октобра/новембра 2020;
– Тродневни састанак зарад прегледа до тада спроведених активности у мају 2020. године у Призрену и
– Завршни, евалуациони састанак пројекта је планиран за октобар/новембар 2020. године у Сарајеву.

Тандем Западни Балкан спроводе Европска фондација за културу, организација MitOst, Балканска мрежа музеја (БиХ), Фондација Лумбарди (Косово), Јадро (Северна Македонија), Центар за културну деконтаминацију (Србија) и Balkans, let´s get up! (Србија).

Уколико имате додатних питања обратите нам се путем мејла info@balkansletsgetup.org.

Више информација о програму прочитајте на линку.

Related Posts