Вести

Пета генерација студената Универзитета Клемсон (САД) на Факултету политичких наука

Студенти са Универзитета Клемсон из Јужне Каролине (Сједињене Америчке Државе) већ пету годину заредом провешће један семестар у Центру за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

На пријему добродошлице декан Факулета политичких наука проф. др Драган Р. Симић тим поводом обратио се америчким студентима пожелевши им користан, али и пријатан боравак на Факултету. „Веома смо поносни на овај програм који сада већ традиционално организујемо, будући да је ФПН једини факултет који омогућава америчким студентима да проведу значајно време у Србији и региону. Циљ овог програма јесте упознавање Балкана, његове историје и природе политичких односа кроз посете институцијама, али и путем упознавања наших значајних политичких функционера“, истакао је декан Симић.

На основу споразума о сарадњи Факултета политичких наука и Универзитета Клемсон, а у оквиру програма студирања у иностранству, студенти ће слушати и полагати предмете који ће им по повратку у САД бити признати. Такође, амерички студенти имаће прилику да похађају курс српског језика који ће изводити професорка др Гордана Залад. Поред наставног дела програма, колеге и САД биће у прилици да посете и земље у региону, као и њихове кључне културне и политичке институције. Ове године у програму студирања у иностранству учествује седам студената са Универзитета Клемсон.

Посебан допринос у остварењу овог програма дао је професор Џеф Пик, шеф  Департмана за политичке науке Универзитета Клемсон, који је и овом приликом допутовао у Београд где се заједно са америчким студентима састао са деканом, управом Факултета и професорима на овом програму.

 


Related Posts