Вести

Одржан комеморативни скуп поводом смрти професора др Ивана Радосављевића

Комеморативни скуп поводом смрти редовног професора др Ивана Радосављевића одржан је на Факултету политичких наука. На скупу су говорили декан Факултета проф. др Драган Р. Симић и проф. др Милан Јовановић. Скупу је присуствовала породица професора Радосављевића, али и његове колеге и пријатељи.

Уводну реч имао је декан ФПН-а проф. др Драган Р. Симић који се присутнима обратио у име управе Факултета. „На први поглед професор Радосављевић поседовао је један невероватан животни оптимизам, али и посебну енергију којом је исијавао“, рекао је декан Симић. Декан је указао на чињеницу да је то био човек који није бежао од обавеза и додао да је професор Иван Радосављевић био одан члан факултетске заједнице. „Иван није пропустио ниједну прилику да помогне овој установи, па тако и њеним појединцима чиме је био пример свима нама“, подсетио је декан проф. др Симић.

Шеф политиколошког одељења ФПН-а професор др Милан Јовановић говорио је о биографији и академском раду професора Радосављевића. „Ивана сам упознао као студент и одмах ми се допао његов непосредан однос са млађим колегама. Његову вредност као педагога потврђује чињеница да је као асистент, али и као професор, учестовао у конципирању методолошких дисциплина“, указао је професор Јовановић. Он је нагласио да је значај рада професора Ивана Радосављевића примена теоријских знања у пракси кроз истраживачке тимове. „Верујем да ће младе колеге наставити да се баве методолошким радом и на тај начин сачувати сећање на професора Радосављевића, првог председника Међународног удружења методолога“, закључио је професор Јовановић.

Након уводног излагања реч су добили присутни познаници, пријатељи и колеге професора др Ивана Радосављевића, који су овом приликом истакли његову доследност и упорност, представивши га као симбол једне генерације.

 


Related Posts