Вести

Потписан Меморандум о сарадњи између Факултета политичких наука Универзитета у Београду, Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и Канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији

Меморандум о сарадњи између Факултета политичких наука Универзитета у Београду, Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и Канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији, као резултат заједничког рада на пројекту који спроводи Центар за истраживање у социјалној политици и социјалном раду у оквиру Департмана за социјалну политику и социјални рад ФПН, потписан је данас на Факултету политичких наука Универзитет у Београду.

Пројекат „Ко – креација знања и изградња експертизе за заштиту деце погођених миграцијама – Развој курикулума“ има за циљ даље јачање система социјалне заштите у Србији, са фокусом на заштиту деце која мигрирају, нарочито оне које путују сами.

Меморандум о сарадњи је у име Факултета политичких наука потписао декан Факултета проф. др Драган Р. Симић, који је нагласио значај овог и сличних пројеката, нарочито имајући у виду да за циљ имају заштиту деце и развој експертизе професионалаца у овој области.

У име Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије Меморандум је потписала Светлана Велимировић, заменица Комесара, која је нагласила значај сарадње између академске заједнице и Комесаријата, нарочито имајући у виду да имају у плану отварање едукативног центра у Пландишту где би академски радници преносили знање будућим професионалцима, не само у Србији већ и у региону.

У име УНИЦЕФ-а, Меморандум је потписала госпођа Регина Де Доминицис, директорка Канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији, која је нагласила значај сарадње академске заједнице, институција које пружају директну помоћ људима који мигрирају на терену и међународне организације као пример добре праксе који може бити пренет на друге земље.

Шефица Департмана за социјалну политику и социјални рад Факултета политичких наука проф. др Наталија Перишић захвалила се Комесаријату и УНИЦЕФ-у на досадашњој подршци у спровођењу овог као и пројекта MIGREC наглашавајући да је потписивање овог документа један корак даље у досадашњој успешној сарадњи.

Поред овога, потписан је и Меморандум о сарадњи између Факултета политичких наука и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, који уређује будућу сарадњу ове две институције, нарочито значајан због отварања могућности да студенти социјалне политике и социјалног рада убудуће могу радити праксу у овој институцији.

Извор саопштења: Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије

Related Posts