Вести

,

Reshaping Work Conference – East and Southeast European Edition

Reshaping Work – East and Southeast European Edition (ESE) конференција део је Reshaping Work mreže мреже независно организованих догађаја у градовима широм света (Барселона, Стокхолм, Нови Сад, Мадрид, Берлин, Цирих …). Reshaping Work ESE организује Центар за истраживање јавних политика у Новом Саду, предстојећој Европској престоници културе 2021, а конференција за циљ има да отвори дискусију о очекиваним утицајима такозваног gig рада и платформске економије на будућност рада, раднике, предузеће, и друштва у овим деловима Европе.

Догађај ће се одржати 27. и 28. фебруара 2020. у згради Ректората Универзитета у Новом Саду, при чему ће увод у конференцију бити отварање уметничке изложбе 26. фебруара у Културној Станици Свилара.

Очекујемо публику од 100 – 150 људи сачињену од академика, пословних лидера, креатора политика, представника синдиката, као и платформских радника из различитих делова Европе и шире (САД, итд.). Неки од говорника су: Mariya Gabriel, ЕУ комесарка за иновације, истраживање, културу, образовање и младе (видео порука); Ionut Lacusta, шеф јавне политике, ЕЕМЕА и ЕУ питања, Глово; Martin Risak, професор са Универзитета у Бечу и водећи европски стручњак за радно право и правну регулацију платформске економије; Sem Fabrizzi, амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији (tbc); Бранка Анђелковић, суоснивачица, Центар за истраживање јавних политика; Olga Chesalina, виша истраживачица и експерткиња за Русију и Источну Европу из Института Mak Planck за Социјално право и Социјалну политику у Минхену, Немачка; Jan Drahokoupil и Agnieszka Piasna, виши истраживачи у Европском синдикалном институту (ETUI); Дарко Видић, оснивач и извршни директор компаније Green Design Ltd. (Geelancer.com); Joanne Gouaux, генерални директор, Morning Angel Communications, и социјална предузетница; Сретен Вранић, шеф социјалног банкарства, Ерсте банка; Zachary Kilhoffer, истраживач у Одељењу за рад и вештине, Центар за европске студије политике (ЦЕПС); Carsten Vollrath, генерални директор,  Swiss IPG Partners Group; Nicolas Friederici, истраживач, Хумболт Институт за Интернет и друштво (HIIG); Oxford Internet InstituteMariya Aleksynska, предавачица, Универзитет Pantheon Sorbonne, и научна сарадница, Институт за економију рада (IZA: Bonn).

Такође Вас позивамо да присуствујете нетwоркинг вечери која ће се одржати 27. фебруара у ресторану Пикник и пружити Вам прилику да у лежернијој атмосфери поразговарате о платформској економији са гостима наше конференције.

Више информација о догађају и улазнице за конференције доступне су на https://novisad.reshapingwork.net/.

*За заинтересоване студенте, професоре и сараднике  универзитета обезбедили смо бесплатне карте уз обавезну регистрацију, за више информација пишите нам на novisad@reshapingwork.net

За сва питања стојимо на располагању.

Related Posts