Вести

Одложене 5. Европске универзитетске игре у Београду

Европско удружење универзитетског спорта у сарадњи са Организационим одбором 5. Европских универзитетских игара Београд 2020, донели су одлуку да се због последица епидемије COVID-19, Игре одложе до лета 2021. године. Датуми одржавања Игара одредиће се касније, након консултација организатора и EUSA са свим партнерима.

У тренутној ситуацији, која је без преседана и прилично непредвидљива, здравље и благостање свих укључених страна се не могу гарантовати до јула, а ни учесници се неће моћи адекватно припремити за такмичења с обзиром на застоје од почетка појаве епидемије вируса.

Сигурност и заштита свих учесника EUG2020, спортиста, званичника, волонтера, особља, публике, партнера, чланова спортских савеза, чланова EUSA и свих грађана су наша главна брига, и ова одлука је донета у консултацијама са највишим државним органима Србије, а на добробит свих учесника.

Захваљујемо свим учесницима, партнерима, члановима и Организационом одбору Игара на њиховим неуморним напорима и посвећености, а усред неизвесности од избијања вируса, и ценимо њихову непоколебљиву подршку одлуци да се настави са организацијом Игара.

Извињавамо се због непријатности коју је ова невиђена ситуација изазвала и ценимо вашу подршку док настављамо припреме за оно што је још увек дефинисано као циљ – да ово буду једне од највећих европских универзитетских игара до сада.

Related Posts