Вести

Честитка студентима Факултета политичких нука Универзитета у Београду поводом Дана студената 4. априла

У Београду, 3. април 2020. године

Поштоване колегинице и поштоване колеге,
Драги студенти,

Честитам вам, у своје и у име наставника, сарадника и свих запослених на Факултету политичких наука Универзитета у Београду Дан студената 4. април!

Као никада раније, обележавате ваш празник суочени, као и наше друштво и читаво човечанство, са претећом и размахнутом пандемијом Корона вируса. Ником није теже од младих људи да ограниче кретање и дружење који одликују ваше животно доба: ипак, треба зауставити све социјалне активности управо да би се сачувао сам живот.

Пред оваквим изазовима, у прилици смо да јасније него у вреви свакодневних обавеза сагледамо шта су истинске вредности постојања појединца, човека, једног друштва, људског рода,…

Да преиспитамо и изменимо, такође, наш себични однос према природним равнотежама, као и према другим живим бићима којима и сами припадамо.

Ова ситуација нас је већ опоменула, кад је реч о међународним односима, да државе треба више да издвајају за здравље и образовање, него за наоружавање.

Ово принудно и животно важно осамљивање пружа нам прилику да радимо и на властитом самоусавршавању, упркос спољним околностима…

Желим вам снагу и истрајност у самодисциплини, стрпљивости и толеранцији да бисмо, сви заједно, сачували здравље и будућност.

У очекивање нашег сусрета, срдачно вас поздрављам и, још једном, честитам вам Дан студената 4. април!

Проф. др Драган Р. Симић
Декан
Факултет политичких наука
Универзитет у Београду

Честитка студентима Факултета политичких нука Универзитета у Београду поводом Дана студената 4. априла

Related Posts