Вести

ПОЗИВ ЗА ПРАКТИЧАРЕ: Неиспричане приче – приче из праксе социјалних радника

Драге колегинице и колеге,

Кад вас савлада немоћ, па тихо, у себи, немоћно и горко, поновите често постављано питање: ’чему све ово?’, на кога најпре помислите? Ко вам дође у сећање? Који вам „случај“ пружи одговор и подстицај? Кажете ли кад гласно, с поносом: због ње или због њега, због њих којима је моја помоћ живот променила.

Можда не кажете, али сигурно знамо да памтите. Оне које смо учили надању у боље онда кад су чињенице говориле да је извесније да ће им живот дати ништа пре него све. Оне које смо чули и разумели, гледајући зашто, а не шта су учинили. Оне којима смо помогли да са себе свуку тешке бриге и страхове, дали им комад сигурности и огрнули их надом, па их испратили у свет.

Да, свако од нас има неког корисника који га је учинио поносним, задовољним, који нам је помогао да одговоран, тежак, али надасве хумани позив социјалног радника обављамо с поносом, задовољни да смо остварили мисију –  помогли смо неком.

Е, о њима вас позивамо да пишете. Да причајући позитивне приче из свог рада себе подсетимо а другима покажемо колико је социјални рад важан и вредан. Поделите и актуелне добре примере подршке настале током борбе са епидемијом корона вируса. Да и себе и све око нас подсетимо да смо професија на којој хуманизам почива.

Шаљите нам ваше приче на мејл konektas@fpn.bg.ac.rs, а ми ћемо их објављивати и потрудити се да за сва добра која социјални радници чине што више људи чује и зна. Да нас кроз праве приче из живота на прави начин виде.

Related Posts