Вести

,

Пријаве за радионицу Примењена реторика до 1. септембра

Факултет политичких наука расписује конкурс за девету годишњу радионицу „Примењена реторика“. Сусрети ће бити организовани последњих дана септембра у академској 2019/2020, према договору са учесницима. Радионица је намењена студентима који су похађали предмет Реторика, али право учествовања имају студенти свих смерова и нивоа студија.

Тема радионице ове године јесте реторичка анализа и поређење текстова из Библије и Курана, религијских књига две најбројније религије у Србији. Анализом ових књига установиће се сличности и разлике у стваралачким поступцима и објављивању замисли (циљ није идеолошко и нормативно опредељивање, већ неутрално сагледавање реторичких метода применљивих на опште друштвене теме).

Они који желе да учествују, своје кратко представљање могу да пошаљу на stilistika.fpn@gmail.com до 1. септембра 2020. године. Пријављени кандидати биће надаље обавештавани мејлом. Полазници ће у договору са предавачима добити задатак да прочитају одређена поглавља за анализу. Уколико број полазника буде већи од препорученог за присуство у слушаоницама или ако наступе нове мере заштите од вируса корона, сусрети ће бити одржани на онлајн платформама.

Радионицу „Примењена реторика“ приређују проф. др Добривоје Станојевић и доц. др Лидија Мирков, а помоћ у организовању ове године обавља сарадник–демонстратор Никола Перишић.

Related Posts