Вести

,

За најбоље студенте Мастер студија САД – две недеље боравка у Сједињеним Америчким Државама!


Захваљујући заједничком пројекту Центра за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду и Универзитета Клемсон из Јужне Каролине који финансирају Амбасада Сједињених Америчких Држава у Републици Србији и Стејт ди
партмент, седам студената са оствареним најбољим резултатима на мастер студијама САД у школској 2020/2021. години, моћи ће у септембру 2021. (уколико то епидемиолошка ситуација дозволи), да уз покривене трошкове, проведу две недеље у Сједињеним Америчким Државама.

Током првог дела боравка имаће прилику да на Универзитету Клемсон прусуствују предавањима о америчком политичком систему, демократији и спољној политици. Такође, посетиће и друге важне културне и историјске знаменитости Јужне Каролине, укључујући и град Чарлстон на обали Атлантика. Други део овог студијског путовања студенти ће провести у Вашингтону, и током петодневног боравка посетиће најважније политичке и културне установе, невладине организације и тинк тенкове у главном граду САД.

 

Related Posts