Вести

Позив за слање радова за трећи број часописа КСИО

ПОЗИВ ЗА СЛАЊЕ РАДОВА ЗА III БРОЈ ЧАСОПИСА КСИО

СЛОБОДНА ТЕМА

РОК: 15. НОВЕМБАР 2020.

Уредништво часописа КСИО вас позива да учествујете у стварању III броја нашег часописа. Примамо радове из историје, археологије, историје уметности, класичних наука, социологије, филозофије и других друштвених наука.

КСИО: Хуманистички часопис за младе истраживаче (скраћено: КСИО) покренут је од стране младих историчара и историчарки са Филозофског факултета у Београду са идејом подстицања и афирмације младих људи који у будућности имају намеру да се професионално баве хуманистичким наукама. Часопис је посвећен дијалогу и сарадњи сродних хуманистичких дисциплина попут историје, социологије, психологије, филозофије, антропологије, теорије књижевности, студија културе… Часопис жели да подстакне интердисциплинарно и мултиперспективно изучавање комплексних тема из прошлости и садашњости, као и савремени методолошки и теоријски приступ.

КСИО објављује оригиналне, претходно необјављене радове: оригиналне научне радове, прегледне радове, приказе књига, извештаје са конференција и критичка издања извора.

Радови се шаљу на мејл адресу часописа ksio.casopis@gmail.com или на нашу Фејсбук страну https://www.facebook.com/JournalKSIO/. Након слања радови се шаљу на рецензију уредништву које одлучује да ли ће објавити рад.

Упутство за писање:

  • Прихватамо радове писане на свим службеним језицима Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Хрватске, као и радове на енглеском језику.
  • Радови треба да буду у word документу (.doc или .docx).
  • Треба да имају до 15.000 речи, фонт Times New Roman,, величина слова 12, проред 1,5 а странице поравнате.
  • Треба да садрже насловну страну на којој се налази наслов рада, име и презиме аутора, звање, афилијација и мејл адреса
  • Треба да садрже критички апарат, апстракт до 300 речи и кључне речи на почетку, као и библиографију на крају. Ако је рад писан на неком другом језику осим енглеског, потребан је сажетак рада (после Библиографије) од минимум 300 речи. Библиографија треба да има бар 10 референци.

Упутство за цитирање:

Часопис КСИО користи чикашки начин цитирања у фуснотама, више информација о томе на сајту часописа: https://ksiocasopis.wordpress.com/uputstvo-za-autore/.

The Chicago Manual of Style, детаљна упутства на сајту: https://www.chicagomanualofstyle.org/tools_citationguide/citation-guide-1.html

Вебсајт: https://ksiocasopis.wordpress.com

Желимо вам срећан и успешан рад,

Уредништво часописа КСИО

 

 

Related Posts