Вести

,

Отворен позив студентима/кињама за учешће у изради Регионалне еколошке повеље младих

Долазиш из Свилајнца, Пљеваља, Обилића или Тузле? Студираш, али уз то желиш и да предузмеш активнију улогу у својој заједници и учиниш је здравијим местом за живот? У том случају…

Ми тражимо баш тебе!

Европски покрет у Србији у сарадњи са партнерима, Центром за Екологију и Енергију (Тузла), Институтом D4D (Приштина) и АЛФА Центром (Никшић) спроводи пројекат под називом Регионална еколошка повеља младих, суфинансиран од стране Фонда за Западни Балкан (The Western Balkans Fund).

Желимо да оснажимо студенткиње/студенте из мање развијених подручја, са високим емисијама гасова са ефектом стаклене баште, на Западном Балкану да предузму активнију улогу у својим локалним заједницама у контексту праведне транзиције ка производњи енергије из обновљивих извора и смањења гасова са ефектом стаклене баште, да заговарају за амбициознији програм међу доносиоцима одлука на Западном Балкану, али и да подигну свест младих о битности ове теме.

Одабраћемо 16 студената/киња (по 4 из Србије, БиХ, Црне Горе и Косова*), који ће учествовати на тренинг семинару, допринети изради онлине платформе и Регионалне еколошке повеље младих, у оквиру којих ће креаторима политика бити представљене конкретне мере за постављање амбициознијих програма за смањење гасова са ефектом стаклене баште, али и њихову примену у пракси.

Критеријуми за пријаву:

  • статус студента/киње
  • релевантно образовно и професионално искуство (формално, неформалне едукације, волонтирање, професионалне праксе)
  • интересовање за учешће у пројектним активностима
  • познавање енглеског језика
  • предност ће имати студенти/киње који долазе из следећих градова: Свилајинац, Пљевља, Обилић, Тузла, као и они који су на студијама из области екологије и заштите животне средине. Остале пријаве биће разматране само уколико места не буду попуњена.

Начин пријаве: Сви заинтересовани би требало да пошаљу кратак видео снимак (1-2 минута) у коме ће представити себе, своје досадашње искуство и вештине, као и локални еколошки проблем своје животне средине. Снимак слати у ZIP формат или путем платформе WеTransfer. Није потребно слати додатне документе (CV, мотивационо писмо). Снимак је потребно доставити на мејл адресу:

Позив је отворен до 21. октобра 2020. године.

Онлине интервјуе са кандидатима обавиће тим експерата, у периоду 26 – 28. октобар 2020. године, а коначна листа биће објављена најкасније до 29. октобра 2020. године.

*Овај назив је без прејудицирања статуса и у складу је са Резлуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 и мишљењем Међународног суда правде о декларацији о независности Косова.

Related Posts