Вести

,

Свечана додела Награде др Предраг Симић

Поштовани,

 
Позивамо Вас да својим присуством увеличате доделу Награде др Предраг Симић за 2017. годину у четвртак, 19. јануара 2017. године у 13 часова у слушаоници 3 Факултета политичких наука.
 
Награда је намења аутору најбољег студентског рада из области спољне политике Србије и балканских односа, научних области за које је професор Симић био истакнути стручњак, бритки аналитичар, плодан аутор и инспиришући професор. Установили су је и додељују је Универзитет у Београду Факултет политичких наука, породциа Симић и Центар за друштвени дијалог и регионалне иницијативе.
 
Након церемоније доделе награде, предавање у част покојног професора о регионалним односима, са фокусом на српско-хрватске односе, одржаће професор др Дејан Јовић, редовни професор Факултета политичких знаности у Загребу и гостујући професор на Факултету политичких наука у Београду.
 
Проф. др Предраг Симић изненада је преминуо 19. јануара 2015. године у Београду. Дипломирао је, магистрирао и докторирао на Факултету политичких наука, где је предавао међународне односе и спољну политику. Претходно је дуго година радио на Факултету политичких наука и на Институту за међународну политику и привреду из Београда, чији је био дугогодишњи директор. Професор Симић био је спољнополитички саветник председника СРЈ (2000-2003), заменик министра у Министарству за спољноекономске односе Владе Републике Србије (октобар 2000-јануар 2001); изванредни и опуномоћени амбасадор Државне Заједнице Србија и Црна Гора у Републици Француској (2004-2006) и изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Републици Француској (2006-2009); као и национални делегат у Савету женевског Центра за цивилно-војне односе (ДЦАФ).