Вести

Посета студената Факултета политичких наука Канцеларији за Косово и Метохију

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић примио је данас групу студената Факултета политичких наука Универзитета у Београду, које је упознао са радом и надлежностима Канцеларије, као и функционисањем институционалног система Републике Србије у јужној покрајини.

Ђурић је том приликом истакао да ће држава Србија по сваку цену очувати своје институције на Косову и Метохији и наставити да финансијски помаже српском народу у покрајини, чији опстанак у великој мери зависи од те врсте помоћи.

Студенти су у отвореном разговору од директора Канцеларије за КиМ добили информације о дијалогу Београда и Приштине, и увид у начине на који, према мишљењу директора Ђурића, Приштина опструира спровођење споразума важних са српски народ у покрајини.

Изразивши задовољство због чињенице да млади академци у централној Србији показују велико интересовање за политику Србије и положај српског народа, Ђурицх је објаснио да је веома важно да што већи број људи у централној Србији буде детаљно упознат са политичким дешавањима у покрајини, јер рационална политика према КиМ не може се креирати нити спроводити без веома дубоког увида у те релације.

Ђурић је позвао студенте Факултета политичких наука да посете Косово и Метохију и понудивши им сву потребну логистичку и другу подршку Канцеларије.Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић примио је данас групу студената Факултета политичких наука Универзитета у Београду, које је упознао са радом и надлежностима Канцеларије, као и функционисањем институционалног система Републике Србије у јужној покрајини.

 

s1 s2 s3 s4 s5 s6 DSCN0959