Вести

Посета Немачке школе Факултету политичких наука

Дана 15.05.2017, године група дјака треће године Немачке школе у Београду (http://www.dsbelgrad.com/), предвођених професором Андреасом Ротом, саветником за студије и посао, посетили су час “Медијске етике” код доц. др Јелене Сурчулије Милојевић.

Немачка школа у Београду својим ученицима од другог разреда средње школе нуди саветовање за студирање и посао. У склопу тог програма су посете Универзитетима, како у Србији, тако и у иностранству. Након што су ђаци почетком ове године посетили неколико Немачких Универзитета, одлучили су да посете Факултет политичких наука, Универзитета у Београду. Циљ посете је упознавање са начином извођења наставе и програмом у Србији, јер се многи ђаци након завршене Немачке школе опредељују да студије наставе на Универзитету у Београду.

Две теме последњег часа “Медијске етике” у овом семестру су биле “Медијски стручњаци и друштвена правда”, као и “Стереотипи у медијској комуникацији”. Ђаци Немачке школе су, заједно са својим будућим колегама, студентима прве године новинарства и комуникологије, учествовали у препознавању стереотипа у Србији, уз примере из Немачке и Аустрије, одакле ови ђаци најчешће и долазе.

DSC_0139 DSC_0142 DSC_0154 DSC_0161 DSC_0175