Вести

Одржана трибина ,,Положај и права радника у Србији”

На Факултету политичких наука одржана је трибина ,,Положај и права радника у Србији” у организацији Уније студената социјалног рада. Гости трибине били су председник Удружених синдиката „Слога“ Жељко Веселиновић, председник УГС Независност професор Зоран Стојиљковић и председник савета Уније послодаваца Србије професор Славенко Гргуревић.

Председник савета Уније послодаваца Србије професор Славенко Гргуревић је оценио да су друштвену кохезију и солидарност заменили криминал, корупција и хорска декларативна манија. „Солидарност је заједничка обавеза, узајмна свест о узајмној одговорности. Уместо да сарађујемо, ми се сукобљавамо“, казао је Гргуревић. Он је објаснио да треба неутралисати сукобе са свешћу да је заједница значајна за индивидуални развој.

„Ово је време протеста. Живети овде је постала прилична казна“, рекао је председник УГС Независност професор Зоран Стојиљковић. Он је појаснио да је једини излаз из овога уједињавање с једне стране студената, а са друге стране уније послодаваца. „У овом тренутку постоје две алтернативе, прва је да се продате, а друга је да мислите својом главом“, закључио је Стојиљковић.

„Нисам традиционалан говорник, увек говорим оно што мислим и што сматрам да треба. Положај радника у Србији је никад гори у последњих петнаест година“, рекао је председник Удружених синдиката „Слога“ Жељко Веселиновић. Он је додао да се по свим истраживањима Србија налази на дну, не само Европе већ и Африке. „Права радника су никаква, а синдикати су у још горем положају, с тога сваки вид сарадње може побољшати ово стање“, навео је Веселиновић.

DSC_0057 DSC_0073 DSC_0068 DSC_0106 (1) DSC_0094 DSC_0095 DSC_0096 (1)