Вести

Награда за студенткиње новинарства на фестивалу ,,On the Record”

Ивана Атанацковић и Миљана Милетић, студенткиње четврте године Новинарства на Факултету политичких наука, освојиле су друго место у категорији телевизијских формата на фестивалу “On the Record” који је почетком јуна 2017. године одржан на Факултету политичких знаности у Загребу.

Прилог наших студенткиња, у краткој неwс ТВ новинарској форми, обрађује причу о дечаку Фархаду који је због свог сликарског талента добио надимак Мали Пикасо. Ова тема се бави избегличким таласом, који је преко Ирана и Грчке, дечака Фархада и његову породицу довео на Балкан у Центар за азил у Крњачи.
Линк ка прилогу: https://www.youtube.com/watch?v=WCd4sDaALlc (11.41 – 14.12)
Линк ка свечаној додели награда: https://youtu.be/lyoaajW8xHA 

Такође, Ивана Атанацковић, студенткиња четврте године новинарства, освојила је друго место за ТВ прилог “Жене и деца у Кутини” на такмичењу International Communication Division које организује Association for Education in Journalism and Mass Communicationу АмерициУ  овом ТВ прилогу, Ивана је обрадила тему о женама и деци у Кутини, прихватном центру за избеглице и тражиоце азила, као и волонтерима који им помажу кроз радионице учења језика и кувања.

Линк ка прилогу: https://vimeo.com/207770030