Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2396 of /var/www/clients/client1/web25/web/arhiva/includes/menu.inc).

О факултету

Универзитет у Београду – Факултет политичких наука (ФПН) већ 40 година представља водећу институцију у области високог образовања која је данас модерна и отворена школа демократије и демократске политичке културе, способна да активно учествује и унапређује политички дискурс и одговори на основне императиве политичке егзистенције нашег друштва и његовог међународног окружења. Основан је 1968. године као прва наставно-научна установа те врсте у тадашњој Југославији.

Факултет се бави образовањем и истраживањем у области политикологије, међународних студија, новинарства и комуникологије, социјалне политике и социјалног рада. Наставно-научни кадар чини више од 90 сталних предавача уз редовна гостовања истакнутих иностраних и домаћих стручњака.

Од оснивања, на Факултету је дипломирало 8100 студената, магистрирало 975 и докторирало 464 студената.

Факултет је данас познати и признати светски образовни, научно-истраживачки центар. Кроз реализацију редовних и периодичних пројеката, ФПН остварује сарадњу са најзначајнијим научним установама из земље и угледним иностраним универзитетским центрима. У оквиру Факултета је развијена издавачка делатност из матичних научних области.

Наставу на ФПН тренутно прати око 3500 студената. Негује се интердисциплинарни и компаративни приступу образовању и то кроз предавања, вежбе, семинаре, радионице и практичан рад у специјализованим областима.