Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2396 of /var/www/clients/client1/web25/web/arhiva/includes/menu.inc).

Мобилност и усавршавање студената


Обавештења

ПРОГРАМ НЕМАЧКИХ СТИПЕНДИЈА - DAAD

У четвртак, 13. октобра 2016. у 14 часова у слушаоници 5, госпођа Бетина Венцел, директорка Информативног центра Немачке службе за академску размену(DAAD) представиће (на енглеском језику) програм немачких стипендија.

Call for Applications for the remaining few places: Interdisciplinary Joint Master’s Programme in Southeastern European Studies – University of Belgrade

University of Belgrade – Faculty of Political Sciences (FPS) is pleased to announce the call for applications for the Interdisciplinary Joint Master’s Programme in South-Eastern European Studies (academic coordinator: Prof. Jovan Teokarevic).
This two year MA programme is conducted as a joint degree between two partner universities (Graz and Belgrade) and will begin for the fifth generation of students in Belgrade in the second half of September 2016.

Гостујући курс доц. др Кристине Зубер, Универзитет Констанц, Немачка

У оквиру програма размене Ерасмус плус, у пероду од 23. до 27. маја 2016. године, доц. др Кристина Зубер са Универитета Констанц, одржаће гостујући курс ”Institutions of minority self-government in comparative perspective”. Сви заинтерсовани студенти мастер студија могу се пријавити за похађање курса до 16. маја 2016. године на мејл: bojan.vranic@fpn.bg.ac.rs

Студенти мастер студија који успешно заврше курс добиће 3 ЕСПБ бода у додатку дипломе.

СМАРТ КОЛЕКТИВ - ПОЗИВ ЗА ПРАКСУ

Смарт колектив позива студенткиње и студенте завршних година факултета да се пријаве на конкурс за четворомесечну радну праксу на којој ће имати прилику да учествују у свим фазама планирања и спровођења пројеката из различитих области, у организација конференција, тренинга, волонтерских акција и других догађаја, као и у комуникацији са компанијама, донаторима и организацијама цивилног друштва.

Конкурс је отворен за студенте/киње завршних година, мастер студија или младе дипломце који су заинтересовани за друштвено одговорно пословање или социјално предузетништво.

ПРАКСА НА ТВ СОС КАНАЛУ

Поштоване колегинице и колеге,

На основу постигнутног договора о сарадњи ТВ СОС Канала и Факултета политичких наука Универзитета у Београду расписујемо конкурс за пријем 5 практиканата који ће обављати стручну праксу на ТВ СОС каналу.

Услови конкурса :

• Студенти Факултета политичких наука 3. и 4.године
• Посебно заинтересовани за спортско новинарство
• Просек оцена 
• Мотивација за обављање стручне праксе у СОС Каналу
• Ваннаставни ангажман

Волонтирање на 12.филмском фестивалу Слободне зоне

Поштоване колегинице и колеге,

 

Позивамо Вас да се пријавите за волонтирање на 12.филмском фестивалу Слободне зоне који се одржава од 10. до 15.новембра ове године.

Више информација о самом фестивалу и условима за пријаву можете наћи на следећем линку.

 

http://www.freezonebelgrade.org/konkurs-za-volontere-12-slobodne-zone

 

Рок за пријаву за волонтирање је 19.септембар.

 

КОНКУРС ЗА СТРУЧНУ ПРАКСУ У СЕКТОРУ ЗА ПРОЈЕКТЕ И МЕЂУНАРОДНУ САРАДЊУ

Поштоване колегинице и колеге,
На основу потписаног споразума о стручној пракси наших студената у Националној служби за запошљавање, објављујемо други у низу конкурса за праксу студената у Националној служби за запошљавање.

 

СТРУЧНА ПРАКСА У СЕКТОРУ ЗА ПРОЈЕКТЕ И МЕЂУНАРОДНУ САРАДЊУ

 

ДЕТАЉИ КОНКУРСА :

 

ПРЕНОСИМО : „СРПСКИ СТУДЕНТИ НА МАЛОМ ХАРВАРДУ"

Преносимо Вам један леп текст дневног листа Данас о студентима нашег Факултета, који су прва генерација наших студената који организовано бораве на Универзитету у Констанцу, у оквиру програма Ерасмус+.

Подсећамо и да је Факултет политичких наука према подацима Министарства просвете, први по мобилности својих студената од тридесет и једног факултета у саставу Универзитета у Београду.

http://www.danas.rs/drustvo.55.html?news_id=322209

Pages