Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2396 of /var/www/clients/client1/web25/web/arhiva/includes/menu.inc).

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ „ДР ПРЕДРАГ СИМИЋ“

У спомен на прерано преминулог професора др Предрага Симића, његова породица, Факултет политичких наука Универзитета у Београду и Центар за друштвени дијалог и регионалне иницијативе из Београда расписују

 

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ „ДР ПРЕДРАГ СИМИЋ“

 

Награда је намењена ауторима три најбоља студентска рада из области спољне политике Србије и балканских односа, научних области за које је професор Симић био истакнути стручњак, бритки аналитичар, плодан аутор и инспиришући професор.

Конкурс за доделу награде за 2016. годину отворен је од 17.12.2015. до 15.01.2016. године. Право да конкуришу имају студенти четврте године основних студија или мастер студија Факултета политичких наука. Сви студенти који желе да конкуришу, треба да пошаљу рад дужине до 1500 речи на једну од следећих тема:

• Како изградити добар регионални приступ решењу избегличко-миграционе кризе?

• Шта треба да буду циљеви Србије у политици према земљама региона?

• Који је најбољи и најодрживији модел за дугорочно решење проблема односа Београда и Приштине /Србије и Косова*?

• Пут Србије у ЕУ – перспективе и проблеми Радови би требало да понуде конкретне предлоге у форми предлога практичне политике, уз јасну и концизну аргументацију.

Радове је потребно послати у дигиталној форми (најбоље као МSO Word документ) на адресу: milan.krstic@fpn.bg.ac.rs до 23:59:59 сати на дан затварања конкурса (15.01.2016. године).

Прва награда износи 50 000 динара.

Друга награда износи 30 000 динара.

Трећа награда износи 20 000 динара.

 

Ауторима најбољих радова награде ће бити свечано уручене 19.01.2016. године у 11 сати, непосредно пре меморијалног предавања о покојном професору Симићу, које ће одржати министар иностраних послова Републике Словачке и њен некадашњи амбасадор у Србији Мирослав Лајчак, велики пријатеља покојног професора.

Чланови жирија, који ће одабрати најбољи рад су: др Јасминка Симић, проф. др Драган Симић, проф. др Дејан Јовић, проф. др Иво Висковић, асистент МА Милан Крстић.

За све додатне информације потребно је обратити се асистенту Милану Крстићу на мејл: milan.krstic@fpn.bg.ac.rs