ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ У БЕСЕДНИШТВУ

Свечана церемонија такмичења у беседништву, у оквиру које је изведено и дебатно надметање, одржана је на Факултету политичких наука. Организатори догађаја били су проф. др Добривоје Станојевић, професор реторике на ФПН-у, Лидија Мирков, асистенткиња на ФПН-у и Душан Јовчић, студент четврте године међународних односа.

Присутне је поздравила асистенткиња Мирков речима да су сви такмичари пре јавног наступа прошли интензивне припреме и круг елиминације, на основу правила писања доброг говора.

На такмичењу је учествовало десет финалиста, а осим публике оцењивао их је и жири у саставу: проф. др Добривоје Станојевић, проф. др Сима Аврамовић, декан Правног факултета, проф. мр Радован Кнежевић, професор дикције на ФДУ, Весна Ћоровић Бутрић, уредница Програма за младе Радио Београда и књижевница и Соња Ковљанић, новинарка Другог програма Радио Београда и књижевна критичарка. Специјална гошћа била је др Даниела Блажевска, предавач на Универзитету ,,Св. Кирил и Методиј“ у Скопљу.

Такмичари су били студенти основних и мастер студија Факултета политичких наука: Јелена Бањанин, Тијана Сибиновић, Лана Стевановић, Кристина Божовић, Мирјана Штетић, Јелена Анасоновић, Мијат Костић, Катарина Левић, Слађана Бушић и Андреа Ђорђевић. Учесницима је у припреми беседе помагао проф. мр Радован Кнежевић.

Према одлуци жирија прво место освојила је Јелена Анасоновић. Друга позиција припала је Јелени Бањанин, а трећа Мијату Костићу. Победница према гласовима публике била је Мирјана Штетић. Сви учесници, као и победници, награђени су књигама од стране Факултета.

Полазници радионице ,,Примењена реторика 2015“, чинили су учеснике и судије дебате, чија је тема била ,,Таблоиди треба да извештавају о политичком новинарству“. Победу је однела позиција која је бранила став ,,Овај дом верује да таблоиди треба да се баве политичким новинарством“.