Телевизијска емисија „Јавна одбрана“

 Untitled

„Јавна одбрана“ је редовна телевизијска емисија коју припремају студенти треће и четврте године основних академских студија Новинарства на Факултету политичких наука. Емисија се емитује на РТВ Студију Б од 2008. године. „Јавна одбрана“ је замишљена тако да се, осим студентских прилога за испите из ТВ новинарства и Истраживачког ТВ новинарства, обрађују најразличитије теме у вези са актуелним догађајима, појавама и феноменима у друштву, као и догађајима на Факултету политичких наука. У емисији се приказују и дуже телевизијске форме, попут документарних ТВ филмова, које студенти мастер академских студија Новинарства припремају као своје завршне мастер радове. За поједине приче студенти су у току протеклих година добили и награду „Боривоје Мирковић“ за најбоље ТВ прилоге.

До 2015. године уредница емисије и менторка студентских радова била је Лила Радоњић, наставница вештина на Факултету политичких наука и главна и одговорна уредница Продукцијске групе Мрежа. Од 2015. године, емисију уређује др Александра Крстић, доценткиња на Одељењу за новинарство и комуникологију.

Поред студената новинарства, тим који припрема емисију чине и: Маријан Живановић, монтажер; Андреј Вељановски, монтажер; Марко Бандука, водитељ; Ида Трбојевић, водитељка.

Емисија „Јавна одбрана“ се емитује у редовном термину на ТВ Студију Б – сваке среде у 14.30h.

Све претходне епозоде доступне су на:

– посебном Youtube каналу: https://www.youtube.com/user/javnaodbrana

– Facebook страни: https://www.facebook.com/javna.odbrana

Контакт:

aleksandra.krstic@fpn.bg.ac.rs

marijan.zivanovic@fpn.bg.ac.rs