Televizijska emisija „Javna odbrana“

„Javna odbrana“ je  televizijska emisija koju pripremaju studenti treće i četvrte godine osnovnih akademskih studija Novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Emisija se, bez prekida,  emituje na RTV Studiju B od 2008. godine.

„Javna odbrana“ je zamišljena tako da se, osim studentskih priloga za ispite iz TV novinarstva i Istraživačkog TV novinarstva, obrađuju najrazličitije teme u vezi sa aktuelnim događajima, pojavama i fenomenima u društvu, kao i događajima na Fakultetu političkih nauka. U emisiji se prikazuju i duže televizijske forme, poput dokumentarnih TV filmova, koje studenti master akademskih studija Novinarstva pripremaju kao svoje završne master radove. Za pojedine priče studenti su u toku proteklih godina dobili i nagradu „Borivoje Mirković“ za najbolje TV priloge. Svake godine najbolji studenti pozvani su da obaveznu praksu u trećoj godini urade u redakciji Javne odbrane.

Do 2015. godine urednica emisije i mentorka studentskih radova bila je Lila Radonjić, nastavnica veština na Fakultetu političkih nauka i glavna i odgovorna urednica Produkcijske grupe Mreža. Od 2015. godine, emisiju uređuje dr Aleksandra Krstić, docentkinja na Odeljenju za novinarstvo i komunikologiju.

Pored studenata novinarstva, tim koji priprema emisiju čine montažer Andrej Veljanovski i voditeljka Milena Pilipović.

Emisija „Javna odbrana“ se emituje ponedeljkom, u okviru noćnog programa na TV Studiju B .

Sve prethodne epozode dostupne su na:

– posebnom Youtube kanalu

Facebook stranici

Takođe, posetite i Instagram stranicu televizijske emisije „Javna odbrana”.

Kontakt:

aleksandra.krstic@fpn.bg.ac.rs

andrej.veljanovski@fpn.bg.ac.rs