Televizijska emisija „Javna odbrana“

 Untitled

„Javna odbrana“ je redovna televizijska emisija koju pripremaju studenti treće i četvrte godine osnovnih akademskih studija Novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Emisija se emituje na RTV Studiju B od 2008. godine. „Javna odbrana“ je zamišljena tako da se, osim studentskih priloga za ispite iz TV novinarstva i Istraživačkog TV novinarstva, obrađuju najrazličitije teme u vezi sa aktuelnim događajima, pojavama i fenomenima u društvu, kao i događajima na Fakultetu političkih nauka. U emisiji se prikazuju i duže televizijske forme, poput dokumentarnih TV filmova, koje studenti master akademskih studija Novinarstva pripremaju kao svoje završne master radove. Za pojedine priče studenti su u toku proteklih godina dobili i nagradu „Borivoje Mirković“ za najbolje TV priloge.

Do 2015. godine urednica emisije i mentorka studentskih radova bila je Lila Radonjić, nastavnica veština na Fakultetu političkih nauka i glavna i odgovorna urednica Produkcijske grupe Mreža. Od 2015. godine, emisiju uređuje dr Aleksandra Krstić, docentkinja na Odeljenju za novinarstvo i komunikologiju.

Pored studenata novinarstva, tim koji priprema emisiju čine i: Marijan Živanović, montažer; Andrej Veljanovski, montažer; Marko Banduka, voditelj; Ida Trbojević, voditeljka.

Emisija „Javna odbrana“ se emituje u redovnom terminu na TV Studiju B – svake srede u 14.30h.

Sve prethodne epozode dostupne su na:

– posebnom Youtube kanalu: https://www.youtube.com/user/javnaodbrana

– Facebook strani: https://www.facebook.com/javna.odbrana

Kontakt:

aleksandra.krstic@fpn.bg.ac.rs

marijan.zivanovic@fpn.bg.ac.rs