Телевизијска емисија „Јавна одбрана“

„Јавна одбрана“ је  телевизијска емисија коју припремају студенти треће и четврте године основних академских студија Новинарства на Факултету политичких наука. Емисија се, без прекида,  емитује на РТВ Студију Б од 2008. године.

„Јавна одбрана“ је замишљена тако да се, осим студентских прилога за испите из ТВ новинарства и Истраживачког ТВ новинарства, обрађују најразличитије теме у вези са актуелним догађајима, појавама и феноменима у друштву, као и догађајима на Факултету политичких наука. У емисији се приказују и дуже телевизијске форме, попут документарних ТВ филмова, које студенти мастер академских студија Новинарства припремају као своје завршне мастер радове. За поједине приче студенти су у току протеклих година добили и награду „Боривоје Мирковић“ за најбоље ТВ прилоге. Сваке године најбољи студенти позвани су да обавезну праксу у трећој години ураде у редакцији Јавне одбране.

До 2015. године уредница емисије и менторка студентских радова била је Лила Радоњић, наставница вештина на Факултету политичких наука и главна и одговорна уредница Продукцијске групе Мрежа. Од 2015. године, емисију уређује др Александра Крстић, доценткиња на Одељењу за новинарство и комуникологију.

Поред студената новинарства, тим који припрема емисију чине монтажер Андреј Вељановски и водитељка Милена Пилиповић.

Емисија „Јавна одбрана“ се емитује понедељком, у оквиру ноћног програма на ТВ Студију Б .

Све претходне епозоде доступне су на:

– посебном Youtube каналу

Facebook страници

Такође, посетите и Инстаграм страницу телевизијске емисије „Јавна одбрана”.

Контакт:

aleksandra.krstic@fpn.bg.ac.rs

andrej.veljanovski@fpn.bg.ac.rs