Часопис Политиколог

unnamed

Часопис Политиколог је званични часопис студената Факултета политичких наука. Политиколог извештава о друштвеним, политичким, културним, спортским и другим темама које су занимљиве студентима, поштујући правила информативних и других новинарских жанрова у периодичној штампи.

Први број је изашао школске 1968/1969. године, а оснивачи су били тадашњи професори новинарства, тј. оснивачи студија Новинарства и комуникологије на ФПН-у, тада јединих студија за медије на Балкану. Када су студенти ФПН-а формирали редакцију, професори су им препустили уређивачку самосталност, коју Политиколог има и данас. Од те револуционарне ’68. године, Политиколог излази у континуитету и то га чини најстаријим студентским гласилом чија редакција се никада није угасила. Са мањим или већим тешкоћама у раду, Политиколог и данас покрива кључне догађаје у Србији и свету.

Оснивањем Центра за медије на ФПН-у 2003. године, часопис Политиколог је постао део његовог Медијско-продукционог одсека, којим руководи проф. др Раде Вељановски. За менторски рад са редакцијом Политиколога задужена је асист. МА Лидија Мирков.

Актуелни број – децембар 2022. године

Актуелни број – јун 2022. године

Архива

Часопис Политиколог на друштвеним мрежама:

Фејсбук

Инстаграм