Вести

,

Обуке за медијацију на Факултету политичких наука

На Факултету политичких наука у Београду, у оквиру програма иновација знања, одржаће се обуке из медијације: основна обука (5 дана) и специјалистичка обука из породичне медијације (4 дана).

Обуке ће се реализовати по програму акредитованом код Министарства правде Републике Србије, у складу са Законом о посредовању (медијацији) и Правилником о програмима обуке за посреднике.

Програм Основне обуке за посреднике реализоваће се током новембра 2017. године, у следећим терминима: 1., 2., 8., 9. и 16. новембар (по два дана недељно у поподневним часовима). Програм основне обуке је услов за наредне специјализоване програме обуке за посреднике.

  • цена обуке је 20.000 дин.

Програм обуке из Породичне медијације реализоваће се током децембра 2017. године, у терминима: 29. и 30.. новембар и 6. и 7. децембар (такође по два дана недељно у поподневним часовима)

  • цена обуке је 18.000 дин.

У плану за наредну годину су обуке из Медијације између жртве и починиоца (малолетних учинилаца кривичних дела), Медијација у случајевима мобинга и Напредна обука из медијације.

Аутори и реализатори Програма су:

  • Проф. др Тамара Џамоња Игњатовић, специјалиста медицинске психологије, лиценцирана медијаторка, Факултету политичких наука у Београду,
  • Вера Деспотовић, социјална радница, породична и психодрама терапеуткиња и специјалиста медијације, Факултет за медије и комуникацију
  • Владан Јовановић, дипл. правник и специјалиста породичне медијације

По завршетку програма кандидати/киње добијају одговарајући сертификат и стичу услов за линценцу из области медијације коју издаје Министарство правде на основу завршене основне обуке. Полазници обука који раде у социјалној заштити, добијају одговарајући број бодова за лиценцирање, јер су програми истовремено акредитовани и у Републичком Заводу за социјалну заштиту.

Пријава кандидата врши се маилом до 25.октобрабра 2017. Владану Јовановићу на маил адресу vldnjovanovic@yahoo.com и Александру Петровићу на маил адресу aleksandar.petrovic@fpn.bg.ac

За све додатне информације можете се обратити ауторима и реализаторима програма, на адресе:

veradest@gmail.com;

vldnjovanovic@yahoo.com;

tamara.dzamonja@gmail.com

Related Posts