Реч декана

Уважене колегинице и колеге,

поштоване даме и господо,

добродошли на интернет страницу Универзитета у Београду Факултета политичких наука, једине државне високошколске установе овог вида у Србији. Факултет политичких наука је постао препознатљиво име на тржишту високог образовања у нашем региону, па и шире, због посвећености наставничког кадра, савремених и садржајних силабуса, као и отворености установе за иновације у сопственом раду.  Наш факултет се истиче у погледу неговања интердисциплинарности и мултидисциплинарности у науци, непосредности у односу предавача и студената, као и због разгранате и интензивне међународне сарадње у развоју наставног и научно-истраживачког рада.

Факултет политичких наука је отворен за све. Он је данас агора за размену политичких идеја, дебату о отвореним питањима, истраживање стања и перспектива у дисциплинама којима се првенствено бави (политикологија, међународни односи, новинарство и комуникологија, социјална политика и социјални рад). Факултет негује различитост, слободу дебате и посвећеност напретку у науци као своје основне вредности у раду.

Отворени смо за све Вас који желите да постанете наши нови студенти, последипломци, као и за Вас који желите професионално усавршавање на нашим курсевима иновације знања, уколико испуните потребне критеријуме за упис. Поносни смо на чињеницу да готово да нема места у Србији из којег нема студената Факултета политичких наука, као и на чињеницу да смо по броју остварених студентских размена са иностранством први на Универзитету у Београду. Настојимо да нашим студентима пренесемо знања, али и отворимо могућности кроз различите праксе, које ће им сутра омогућити добро котирање на тржишту рада.

Нарочито се радујемо везама са нашим свршеним студентима, за које јесмо и настојаћемо да увек будемо отворени. У будућности ћемо контакте, солидарност и сарадњу међу нашим некадашњим и садашњим студентима ојачати кроз оснивање и рад организације факултетских алумниста.

Отворени смо и и за сарадњу са свим високошколским и научним установама из земље и иностранства, као и за сарадњу са органима државне управе Републике Србије, локалних самоуправа, међународних организација и организација цивилног друштва. Настојимо да наши научни резултати буду примењиви у пракси.

Отворени смо, даље, и за све грађане који желе да присуствују бројним јавним дискусијама и трибинама које се организују на факултету, по чијем броју предњачимо у нашој средини.

Кроз заједничко деловање, трудимо се да помогнемо да наше друштво и наша држава, као и шире заједнице којима припадамо или тежимо, постану боље место за живот.

Придружите се нашем циљу и помозите нам да га остваримо – постаните део ФПН-а!