Европски студентски форум

esf logo

Европски студентски форум (European students forum) је студентска, независна и непрофитна организација, основана 2006. године са циљем побољшања квалитета студија на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. У складу са тим, Европски студентски форум се посебно бави информисањем и афирмацијом младих ради стварања бољег положаја и могућности за размену искустава студената нашег и факултета широм света.

Европски студентски форум је настао на иницијативу тадашњих бруцоша ради поспешивања рада Студентског парламента, као и остваривања и реформисања система и права студената који студирају по Болоњи.

Своје циљеве остварује обављајући различите активности и деловањем у различитим интересним сферама. Поред залагања за студенте и њихова права, Европски студентски форум учествовао је у организовању низа конференција и семинара,трибина, симулацији Парламента, посета многобројним релевантим државним институцијама, студијским посетама најпознатијим медијским кућама у Србији итд.

Захваљујући преданости и раду својих чланова, Европски студентски форум је у току 2016. организовао неколико хуманитарних акција од којих су прикупљена средства била донирана онима којима је то најпотребније.

Европски студентски форум данас броји преко 200 чланова са свих смерова и година Факултета политицких наука.

Наставак рада ове организације можете пратити путем сајта или путем facebook, instagram и twitter странице Европски студентски форум ФПН.