Телевизијска продукција ФПНТВ

Телевизијска продукција ФПНТВ производи медијски садржај о најразличитијим темама у вези са актуелним догађајима и феноменима у друштву. Продукцију чине студенти треће и четврте године новинарства на Факултету политичких наука који су ангажовани у оквиру предмета ТВ новинарство и Истраживачко ТВ новинарство под менторством проф.др Александре Крстић.

ФПНТВ производи ТВ емисију „На линији“, која је почела да се емитује у априлу 2022. године као нова, модерна емисија коју припремају, снимају, воде и уређују студенти 3. године новинарства на Факултету политичких наука. Емисија траје око 15 минута и емитује се сваке среде на Јутјуб (YouTube) каналу ФПНТВ. Емисија нуди могућност члановима ФПНТВ продукције да се у производњи медијског садржаја опробају као новинари, сниматељи, монтажери, презентери и дежурни уредници, чиме се подстиче тимски рад. У оквиру ФПНТВ продукције припрема се и 10-минутна емисија „Интервју“, у којој студенти новинарства интервјуишу различите госте на актуелне и важне теме.

Телевизијска продукција ФПНТВ је покренута захваљујући огромном ентузијазму студената треће године новинарства, монтажера Андреја Вељановског и професорке Александре Крстић који су хтели да покрену нешто ново, савремено и другачије у контексту онлајн наставе и ковид пандемије која је оставила последице не само по високошколско образовање, него и по комуникацију и друштвени живот наставника и студената. Покретање ФПНТВ је у великој мери подстакнуто и великодушном донацијом Амбасаде САД у Београду у виду техничке опреме за нови мултимедијални студио. Захваљујући гранту амбасаде САД у износу од 30.000 долара, Факултет политичких наука је у току 2021. и 2022. године обезбедио нову опрему за продукцију телевизијског и мултимедијалног садржаја, односно нов студијски простор са савременом технолошком опремом за снимање и монтажу ТВ емисија и прилога у различитим форматима. Уз помоћ нове опреме и стручне савете монтажера Андреја Вељановског и професорке Александре Крстић о визуелности и производњи медијског садржаја, студенти новинарства на ФПН имају могућност да, радећи као тим, снимају, припремају и монтирају мултимедијални садржај и да напредују у погледу стицања савремених знања о новинарству, медијима и новинарским вештинама, односно да иду у корак са савременим медијским тржиштем и новинарством.

 

Телевизијска продукција на ФПН постоји од 2008. године, када је на РТВ Студију Б почела да се емитује тадашња ТВ емисија „Јавна одбрана“, у којој су дуги низ година емитовани испитни и други прилози из ТВ новинарства, али и дуже телевизијске форме, попут документарних ТВ филмова, које су припремали студенти основних и мастер академских студија новинарства. За поједине приче емитоване у оквиру „Јавне одбране“ најбољи студенти су добили награду „Боривоје Мирковић“. Прва уредница емисије „Јавна одбрана“ била је наставница вештина и главна уредница Продукцијске групе Мрежа Лила Радоњић, а од 2015. године проф. др Александра Крстић.

 

ФПНТВ продукција:

Ива Манојловић, Јелена Луковић, Милица Срејић, Јелена Баранин, Андреа Адамовић, Ксенија Симовић, Сара Николић, Александра Ђурђевић, Никола Бојчевић, Димитрије Крстајић, Лазар Прендовић, Оливер Мијушковић, Анита Богојевичћ, Лена Недељковић, Петра Стојановић, Наталија Ћојбашић, Софија Тврдоријека

Монтажа и графички дизајн: Андреј Вељановски

Менторка и главна и одговорна уредница: проф. др Александра Крстић

Youtube канал ФПНТВ:
https://www.youtube.com/channel/UC2Z0a2gKziIFlEZfqOeGfpg

Инстаграм ФПНТВ:
https://www.instagram.com/fpn_tv/

Email:
Fpntv.naliniji@gmail.com