Вести

,

Конкурс за другу генерацију практиканата на Отвореном каналу културе и Музичкој телевизији Србије

Поштоване колегинице и колеге,

На основу споразума о сарадњи нашег Факултета и Отвореног канала културе (OKK TV) и Музичке телевизије Србије ( MTS (Muzicka Televizija Srbije)) позивамо Вас да се пријавите за праксу на овим ТВ станицама.

О ОКК каналу :

Званично емитовање ОКК канала почело је 4.априла 2017 и то обележавањем Дана студената у директном преносу из КЦ “Центар за равнотежу” и галерије “Прозор” који се налази у Савамали, улица Коче Поповића бр.9 где се налази и студио и Отвореног канала културе.

ОКК емитује програм који у целини спремају студенти и млади до 27.година старости. Емитује се преко ИПТВ Телекома Србије у Србији, Републици Српској и Црној Гори, а кроз пројекте/емисије и у Хрватској.

ОКК је део великог телевизијског кабловског пакета који укључује бројне канале, а покренут је са идејом да се младима створи медијски простор у коме ће моћи да искажу своје креативности и опробају се у разним телевизијским улогама – као водитељи, новинари, сниматељи, монтажери, продуценти.

Шта практиканти добијају ?

Студенти који се одлуче за праксу у оквиру ОКК канала или МТС телевизије биће у прилици да :

– Прођу кроз читав процес креирања телевизијског програма;
– Могућност обуке у области телевизијског, штампаног и дигиталног новинарства – рад на реалиацији прилога, интервјуа, или теренско снимање, процес монтаже и на крају промоција реализованог путем друштвених мрежа

Студенти се могу определити за више опзиција у оквиру овог телевизијског тима.

Ко може да се пријави и трајање праксе ?

На конкурс могу да се пријаве студенти 2, 3 и 4.године новинарства Факултета политичких наука као и апсолвенти новинарства

Приликом селекције предност ће имати студенти старијих година основних студија.

Превиђено време трајања праксе је 3 месеца, а начин њене реализације подразумева усклађивање са обавезама студената на факултету.

Како се пријавити ?

Сви заинтересовани студенти за праксу требало би да пошаљу свој ЦВ на мејл : pajazit.pomak@fpn.bg.ac.rs

Рок за пријаву је 22.март

Related Posts