Вести

,

Трибина „Има ли наде за младе“

Трибина „Има ли наде за младе“ у организацији Тимске иницијативе младих одржана је на Факултету политичких наука. О овој теми су говорили новинарка Татјана Војтеховски, глумац Никола Ђуричко и фронтмен групе Партибрејкерс Зоран Костић Цане.

Новинарка Татјана Војтеховски је нагласила да млади треба да верују у своје снове. Она је додала да ће се путеви ка успеху отворити уколико се следе сопствени идеали. „Свака врста иницијативе зависи од нас самих. Увек треба трагати за вишим циљевима и тако стварати наду“, рекла је новинарка Војтеховски. Она је истакла да човек мора да сачува индивидуалност. Напоменула је да се људи понашају једни према другима онако како дозволе.

„Мислим да су млади ударна игла, најважнији механизам и покретач једног друштва. Када год су се дешавале неке промене, почињале су од студената“, казао је глумац Никола Ђуричко. Према његовим речима некорумпираност треба да буде главна одлика младости. Он је додао да у кључним стварима не треба да буде компромиса. „Студенти треба да буду глас разума и истине за једно друштво. Управо млади академски грађани представљају наду у светлу будућност“, објаснио је Ђуричко.

Фронтмен групе Партибрејкерс Зоран Костић Цане сматра да је човек млад онолико колико тежи истини. Он је оценио да треба регистровати, локализовати и дефинисати ствари око себе. „Онај ко нема идеала нуди живот без њих, јер ни сам не зна како дела. Не сме да се заборави да смо деца ове земље и да треба да будемо мудри и будни“, нагласио је рок музичар Костић. Зоран Костић Цане је закључио да младост не оправдава бесвест, али да наде увек највише има када је човек млад.


Related Posts