Вести

,

Отворен конкурс за друго издање Међународне летње школе латиноамеричких студија „Градимо мостове: Европа и Латинска Америка“

Након прошлогодишње успешне прве Међународне летње школе латиноамеричких студија, Друштво хиспаниста отворило је конкурс за пријаве полазника другог издања летње школе који ће се одржати у Београду и Новом Саду од 10 – 14.7. 2018. године.

Друго издање Међународне летње школе латиноамеричких студија, под слоганом Градимо мостове: Европа и Латинска Америка, окреће се питању међународних односа и контакту између два континента. Прво издање Летње школе је било уводног карактера и имало је за циљ отварање Србије и Балкана ка једном даљем делу света. С тим у вези, Летња школа из 2017. године заснивала се на пружању општијих знања на различите теме у вези са Латинском Америком и Карибима: филозофске, економске, књижевне, историјске, социолошке и теме идентитета. Преко питања латиноамеричког идентитета, до филозофије ослобођења, потребе за утопијом и тежњом да заједничким снагама урадимо нешто више за себе и друге, прво издање Летње школе је поставило темељ другачијег развоја латиноамеричких студија у земљи и региону.

Градимо мостове: Европа и Латинска Америка има за циљ повезивање Латинске Америке и Кариба са старим континентом, са посебним освртом на значај и место које Балкан заузима у том односу.

Ове године предавачи долазе са Кубе, Бразила, Мексика, Шпаније и Србије. Наш специјални гост ове године је Раул Форнет-Бетанкур, кубански филозоф, светски познат по својим студијама из области културе, а нарочито као творац идеје о интеркултуралном дијалогу из перспективе латиноамеричке филозофије.

Пријаве су отворене до 5. маја. Више информација о Летњој школи и начину пријаве можете пронаћи на: http://letnjaskola.drustvohispanista.rs

За додатне информације и материјале можете се јавити:
Лана Чубрић, Друштво хиспаниста
ПР пројекта

lana@drustvohispanista.rs 

+381656272666

Related Posts