Вести

, , ,

Отворен конкурс за избор најбољих студентских радова о ЕУ

Поштоване колегинице и колеге,

Министарство за европске интеграције Владе Републике Србије расписало је наградни конкурс за избор најбољих индивидуалних студентских радова о европској интеграцији и процесу приступања наше земље Европској унији.

Циљ овог наградног конкурса је да непосредно укључи младе академске грађане у отворену аргументовану дебату о битним аспектима приступног процеса и чланства Републике Србије у Европској унији.

Радови би требало да одговоре на једно од пет питања:

  • Који све изазови и фактори утичу на приступни процес Србије?
  • На који начин процес европске интеграције креира и подупире реформске потенцијале Србије?
  • Шта чини привлачним европску идеју, европски интеграциони пројекат, друштвени и вредносни модел ЕУ?
  • Какве предрасуде о европској интеграцији Србије постоје и на који начин би могле да буду превазиђене?
  • Каквој реформисаној Европској унији реформисана Србија треба да приступи?

Комисија састављена од професора Универзитета у Београду процењиваће квалитет пристиглих радова, а за ауторе три најбоља предвиђени су хонорари у износу од 85.000, 55.000 и 35.000 динара. Поред три најбоље рангирана и радови који испуне критеријуме, биће објављени у електронском зборнику студентских радова.

Конкурс је отворен за студенте програма основних академских студија и програма мастер академских студија свих универзитета у Републици Србији.

Рок за слање радова је 31. мај 2019. године, а све информације о конкурсу можете да пронађете на званичној интернет презентацији Министарства за европске интеграције (www.mei.gov.rs) или да затражите додатне информације на е – адреси: office@mei.gov.rs

Линк ка конкурсу на сајту МЕИ: http://www.mei.gov.rs/srp/vesti/1657/189/335/detaljnije/otvoren-konkurs-za-izbor-najboljih-studentskih-radova-o-eu/

Конкурс за студентске радове 2019

Related Posts