Вести

Одржан стручно-научни скуп „Савремени изазови социјалне заштите – осетљиве групе, програми и исходи“

Четрдесети сусрет социјалних радника, обележен стручно-научним скупом „Савремени изазови социјалне заштите – осетљиве групе, програми и исходи“ који су свечано отворили продекан за студије другог и трећег степена проф. др Веселин Кљајић, шеф Одељења за социјалну политику и социјални рад проф. др Драгослав Кочовић и директорка Коморе социјалне заштите Сандра Перић, одржан је на Факултету политичких наука.

Професор др Веселин Кљајић истакао је да му је велико задовољство што има прилику да у име управе Факултета поздрави присутне госте, колегинице и колеге, како са других факултета у Србији, тако и оних из региона. „Чини ми се да сте за свој јубиларни сусрет спремили занимљиве теме које представљају велике изазове данашњице. Проблеми попут родитељства и онога што се зове старање само су нека од многобројних питања које ће овај скуп разматрати“, нагласио је професор Кљајић. Професор је гостима пожелео успешан рад и пријатно дружење, али и да са конференције оду задовољни и насмејани.

„Људски род и цивилизација нису много постигли по питању усавршавања, свака нова генерација је сведок нереда и непредвидивости. Задатак друштвено-хуманистичких наука јесте да одговори на ово и друга питања које муче човечанство, у супротном, наука је стерилна“, указао је професор др Драгослав Кочовић. Он је додао да ће семинар бити прилика за многе младе људе да унапреде своја знања, чиме ће бити делотворнији у свом послу.

„Овај посао нас оплемењује, помаже нам да се лично преиспитујемо и развијамо. Међутим, сва тежина коју социјални радник свакодневно носи са собом не може да се пореди са осећајем задовољства након што се помогне једном човеку“, рекла је директорка Коморе Сандра Перић. Она је навела како су јој две године проведене на Факултету, радећи као сарадница у настави са студентима треће и четврте године, улиле наду да ће посао социјалног радника опстати и да ће се све више развијати.

Конференцију је званично отворила асистенткиња на Факултету политичких наука др Анита Бургунд.

Након свечаног отварања уследио је пленарни панел на тему „Савремени изазови социјалне заштите – осетљиве групе, програми и исходи“, а потом и паралелне сесије.


Related Posts