Вести

,

Позив студентима новинарства за учешће на Међународном фестивалу “On the Record“ 2019

Позивамо вас да се пријавите на 6. Међународни фестивал студената новинарства “On the Record“, који ће бити одржан од 13. до 15. септембра 2019. године у Новом Саду у оквиру Летње школе новинарства и пројекта „Нове технологије – нове одговорности”.

На фестивалу су заступљене следеће карегорије:

а) ТЕЛЕВИЗИЈСКЕ ФОРМЕ до 10 минута,

б) РАДИЈСКЕ ФОРМЕ до 10 минута,

ц) ИСТРАЖИВАЧКИ ТЕКСТОВИ намењени објављивању/објављени у ШТАМПАНИМ или ОНЛАЈН МЕДИЈИМА.

Међународни стручни жири самостално одлучује и додељује награде фестивала. Сачињавају га троје еминентних новинара из региона. У свим категоријама такмичарског програма фестивала додељују се прва, друга, трећа и награда публике.

УЧЕСНИЦИ ФЕСТИВАЛА И ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ФЕСТИВАЛ

Свака образовна институција може конкурисати у такмичарском програму са више студентских радова, али студенти самостално само са једним радом у једној од наведених такмичарских категорија. Пријаве за учешће на фестивалу подносе се најкасније до 1. септембра 2019. године. Попуњен пријавни формулар https://forms.gle/Kfk1PDMsHXu77Smt5 послати електронским путем на е-маил адресу on.the.record021@gmail.com.

Видео и аудио радови се такође шаљу електронским путем преко одабраног фајл хостинг сервиса (wetransfer, dropbox итд…) Пријаву могу послати студенти/аутори, ментори и високошколске установе. Пријављени радови за фестивал продукционо не могу бити старији од две године.

Организатор има право да јавно презентује све приспеле радове према својим потребама, што је дефинисано и пријавом за учешће на фестивал коју попуњава сваки од учесника. За учешће на фестивалу организатор учесницима не наплаћује котизацију. Организатор задржава право коришћења фестивалских радова и њихових делова у сврху промоције и презентације фестивала. По завршетку фестивала, награђени радови могу бити објављени у некој од медијских кућа са којим фестивал постигне договор о емитовању и на мултимедијланом порталу Универзитетски одјек.

Уколико рад учесника фестивала буде награђен, аутор се пријавом на фестивал обавезује да присуствује свечаном уручењу награда. Уколико је аутор награђеног прилога спречен да дође на свечану доделу награда, дужан је да на време о томе обавести организатора фестивала.

Трошкове смештаја и хране учесника током фестивала сноси организатор. Трошкове путовања учесници сносе самостално.

Опширније о претходном издању фестивала на порталу Универзитетски одјек и Фејсбук профилу:

http://www.univerzitetskiodjek.com/on-the-record/festival

http://www.facebook.com/pages/On-the-Record/