Вести

Одржано предавање професора Курта Џеферсона на тему „Трампова Америка“

Гост Факултета политичких наука био је професор са Спладинг универзитета у Кентакију (САД) др Курт Џеферсон, који је одржао предавање на тему  „Трампова Америка“.

Професор је истакао да му је велика част што има прилику да говори на Факултету политичких наука и додао да је уважени академик Универзитета у Мисурију проф. др Војислав Становчић био његов близак колега и велики пријатељ. „Становчић је био познат по изучавању области као што су упоредна политика, етно-политика и федерализам, а на Факултету политичких наука је био шеф Катедре за политичку теорију и методологију“, изјавио је проф. др Џеферсон.

Када је у питању спровођење Трампове политике у САД, Курт је навео да је Трамп тренутно најпопуларнија личност, како у Америци, тако и у свету. Он је нагласио да је дошао на Факултет политичких наука како би студенти чули више о политичкој сцени Америке. „Доналд Трамп је пример лидера светске силе који се најмање бавио политиком од свих претходних председника Сједињених Америчких Држава. „Сматрам да је један од разлога због којих је изабран, можда и највећи, тај што је амерички народ увидео његову специфичност односно директан приступ, како у обраћању свом народу, тако и при разговору са државним званичницима“, закључио је професор.

Професор Џеферсон рекао је да је прерано прогнозирати ко добија изборе 2020. у САД-у, а када је реч о Трамповом реизбору, шансе да понови успех из 2016. године су пола-пола.

Related Posts