Вести

,

Конкурс за упис девете генерације полазника Академије либералне политике

Либертаријански клуб – Либек, уз подршку фондација Global Philanthropic Trust и Friedrich Naumann Stiftung, расписује

КОНКУРС
за упис девете генерације полазника


Академије либералне политике

Са великим задовољством отварамо конкурс за упис на девету Академију либералне политике. Овај двосеместрални програм одвијаће се од октобра 2019. до јуна 2020. године.

Академија либералне политике полазницима даје знања која нису доступна на факлултету, као и низ пословних, активистичких и истраживачких вештина које су кључне за успешан старт и даљи развој каријере.

До сада је Академију либералне политике похађало преко 150 учесника, који су данас неки од најуспешнијих младих професионалаца у својим областима. Похађањем Академије, полазници добијају приступ Либековим менторима, Либековој алумни заједници од више стотина чланова, повећавају своје шансе за запослење у водећим компанијама и организацијама у Србији, или за упис на реномиране светске универзитете или образовне програме.

ШТА ДОБИЈАЈУ ПОЛАЗНИЦИ АКАДЕМИЈЕ?

Способност да стручно анализирају политичке, друштвене и економске процесе из класично – либералне перспективе – кроз предавања водећих експерата из академског света, политике, бизниса, државних институција и истраживачких центара.

Стицање практичних вештина кроз темељне тренинге и програме из области јавног наступа и комуникација, истраживања јавног мњења, економског новинарства, писања предлога јавних политика.

Могућност да кроз менторски рад са лидерима у области бизниса, активизма, научног истраживања и личног развоја припреме успешан старт своје каријере и ефикасно остваре своје тренутне личне и професионалне циљеве кроз рад са ментором.

Већу способност тумачења кључних процеса у друштву и могућности да разматрају и предлажу нове предлоге политика и решења за кључне економске и политичке проблеме у Србији.

Упознавање сложености ширег глобалног контекста који узима у обзир развој технологије и најновије трендове у друштвеним наукама.

Упознавање са делима познатих либертаријанских аутора и различитих праваца у оквиру либералне мисли.

Приступ широкој мрежи контаката Либек алумниста, ментора, предавача и партнерских организација у Србији и широм света, укључујући и неке од водећих академских центара и образовних програма у Србији, Европи и свету.

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ?

Конкурс је отворен за студенте основних и мастер студија свих факултета и универзитета у Србији, али захтева физичко присуство у Београду.

Програм Академије се одржава два пута недељно, а предвиђене су паузе између два семестра, као и у време празника. Програм је усклађен са обавезама на факултету, испитним роковима и другим активностима студената које су узете у обзир.

Месечна котизација за учешће у програму је 2600 РСД а постоји укупно девет месечних рата. Могуће је договорити индивидуалну динамику плаћања. Либек, захваљујући својим донаторима, нуди и две целе и две парцијалне стипендије за програм квалификованим учесницима.

Процес селекције се састоји од два дела – апликационог формулара и интервјуа на који се позивају квалификовани кандидати.

Рок за пријављивање на Академију либералне политике је недеља 22. септембар у 23:59.

Пријаве се врше на овом линку а за сва питања можете контактирати менаџерку за комуникације Дајану Маринковић на dajana.marinkovic@libek.org.rs.

Сазнај више о програму!

Related Posts