Вести

, ,

Пријава за Школу објективизма „Џон Галт“ у Београду

Балкански објективистички центар из Београда и Ајн Ренд Институт из Калифорније вас са великим задовољством обавештавају да су пријаве за Школу објективизма ,,Џон Галт” у Београду отворене!

Ајн Ренд је руско-америчка филозфкиња и писац, ауторка утицајних дела кроз које је развила и обрадила филозофију објективизма. Објективизам је филозофија заснована на рационалном интересу појединца, који се најбоље остварује у условима добровољне сарадње и поштовања личне слободе. Човек вођен својим умом, одбацујући примену силе у достизању својих циљева је херој. Користећи наслеђе Ајн Ренд, имате могућност да постанете најбоља и најпродуктивнија верзија себе.

Позивамо све младе и слободоумне људе са жељом да стекну нова знања из области филозофије, политике, економије и друштва да се пријаве на овај једносеместрални едукативни програм, који је до сада обишао регионалне и европске државе. Постаните део наше алумни заједнице и придружите се групи од преко 300 изузетних појединаца који су похађали Школу објективизма „Џон Галт”.

Током програма биће обрађивани кључни филозофски, морални и политички појмови стављени у контекст филозофије објективизма. Програм подразумева 10 предавања као и креативне сесије где ће се посебно обрађивати практичне импликације ове филозофије. Школа је нарочито корисна за оне који желе да испитају традиције индивидуалистичких теорија, као и за оне који желе да боље разумеју друштвене и политичке процесе и исходе у Србији, региону и свету. Посебан акценат овај курс ставља на изучавање филозофске теорије, као и могућностима њене примене у личном развоју. Школа објективизма је такође изузетна прилика за повезивање са међународном мрежом студената и младих, успешних људи из читавог света.

Током програма, пред полазницима ћемо постављати изазове и практичне задатке као и писање есеја на одређену филозофску тему. Сви учесници Школе објективизма ,,Џон Галт” на располагању ће имати стручну литературу, приступ књигама из наше шаренолике библиотеке, могућности за стипендирана путовања на конференције у Европи и САД, сарадњу са професорима и стручњацима из одабраних области. На самој завршници програма доделићемо вредне награде за најбоље студенте као и сертификате о успешном похађању.

Пријаве су отворене до 14. октобра у поноћ, а котизација за школу износи 50 евра у динарској противвредности (могуће је плаћање из два дела) и покрива сав материјал који ће полазници добити. Студентима са изузетним пријавама на располагању ће бити БОЦ стипендије за похађање ове школе. Такође, предност при добијању стипендија, имаће студенти који су препоручили овај програм другим кандидатима. Предавања на програму ће кренути 22. октобра и трајаће 10 недеља.

Пријава се састоји из два дела:

Пријавите се за школу попуњавањем електронске пријаве: АПЛИКАЦИОНИ ФОРМУЛАР

Поред попуњене пријаве, неопходно је послати CV на prijava@objektivizam.org

Сви кандидати који су поднели пријаве ће о резултатима конкурса бити обавештени 15. октобра 2019. године.

Срећно!

Related Posts