Вести

,

Позив на радионицу „Медијска извештавања као фактор ризика самоубиства”

Преносимо вам позив на радионицу „Медијска извештавања као фактор ризика самоубиства” Клинике за психијатријске болести „Др Лаза Лазаревић”, која ће се одржати у среду, 9. октобра 2019. године са почетком у 11 часова у просторијама Дневне болнице Клинике (Вишеградска 26, Београд).

Истраживања указују да су неки медијски текстови и извештаји на телевизији који покривају тему самоубиства удружени са статистичко значајно већим бројем самоубиства. Самоубиство је обично „цењена” вест и медији наравно имају право да известе о њима. Међутим, клиничари и истраживачи напомињу да је један од фактора који утиче на суицидно понашање у рањивијој популацији нису извештаји о самоубиствима него одређени начин извештавања. Насупрот томе, неки други начини на које се извештава о самоубиству могу помоћи у спречавању имитација суицидног понашања.

Циљ радионице је да помогнемо професионалцима из области медија да на одговарајући, тачан и потенцијално помажући начин извештавају о самоубиству, чиме истовремено могу спречити трагичан губитак људских живота.

За више информација:

www.lazalazarevic.rs

+381 11 3636-463