Вести

Одржана трибина ,,Политички дисиденти у српској књижевности”

Трибина под називом ,,Политички дисиденти у српској књижевности – да ли политички избор писца сме утицати на књижевну рецепцију и памћење?” одржана је на Факултету политичких наука у организацији издавачке куће Порталибрис.

Издавачка кућа Порталибрис покренула је 2017. године едицију ,,Отргнуто од заборава” која се бави реиздавањем дела писаца који су занемарани од стране издавашта због политичких ставова, критике, пола или преране смрти. Према речима уреднице Порталибриса, Јоване Ристић Николић оно што деца данас уче у школама само је један део наше културне баштине и циљ ове едиције је да допуни ту празнину заборављеним великанима.

Лектор и ПР издавачке куће Порталибрис, Бојана Вукојичић додала је да је Порталибрис отворен за све предлоге и сугестије у вези са овим пројектом. На овој трибини представљене су књиге аутора Петронија Пере Тодоровића ,,Дневник једног добровољца”, Григорија Божовића ,,Приповетке”,  Драгише Васића ,,Деветсто трећа”  и Стојана Живадиновића ,,Приповетке”. Сва дела из едиције ,,Отргнуто од заборава” од данас су доступна свим студентима у библиотеци Факултета политичких наука.

 


Related Posts