Вести

Преминуо редовни професор Факултета политичких наука др Иван Радосављевић

Са великим жаљењем обавештавамо да је професор др Иван Радосављевић, редовни професор Факултета политичких наука у Београду, преминуо 13. јануара 2020. године у 70-ој години после дуже болести.

Професор Радосављевић дипломирао је на Факултету политичких наука 1973. године, где је магистрирао 1981, а докторирао 1993. године.

Последњи испраћај професора Радосављевића обавиће се у суботу 18. јануара 2020. године на Новом гробљу у 16.30. часова.

***

Професор др Иван Радосављевић рођен је 6. септембра 1950. године у Врњачкој Бањи. Био је редован професор на Факултету политичких наука где је предавао на предметима Основи методологије политичких наука, Методологија политиколошких истраживања са статистиком, Анализа политичких процеса и Анализа верских конфликата. Своју дугогодшњу универзитетску каријеру започео је давне 1972. године као студент-сарадник на Факултету политичких наука у Београду где је магистрирао 1981, а докторирао 1993. године. Од 1996. до 2000. године био је Продекан за основне студије. Професор Радосављевић обављао је многе функције у универзитетској заједници, био је потпредседник Националног савета за високо образовање до своје смрти. Аутор је значајних научних дела, зачетник и оснивач светски признате хипотетичко-дедуктивне методе у научним истраживањима, учесник у многобројним истраживачким пројектима и добитник је Октобарске награде града Београда, као и других признања и одликовања.

Related Posts