Вести

Додељени сертификати полазницима Академије за политичку едукацију у оквиру програма Популарна демократија

Сертификати полазницама и полазницима Академије за политичку едукацију, у оквиру програма „Популарна демократија”, коју су заједнички реализовали Факултет политичких наука (ФПН) и Вестминистерска фондација за демократију (ВФД), свечано су додељени на ФПН-у.

Присутнима су се у име Факултета политичких наука обратили продекан за квалитет, самоевалуацију и научноистраживачку делатност проф. др  Дејан Миленковић, асистенти Деспот Ковачевић и Никола Јовић, који су се захвалили организаторима, предавачима и студентима едукаторима који су били део пројекта.

Сертификате је студентима доделила представница Вестминстерске фондације за демократију у Србији Жељка Пантелић. Она је честитала едукаторима који су за два месеца успели да одрже 115 радионица са 2750 ученика у чак 28 градова широм земље и успели да их заинтересују за активизам младих.

Подсећамо да је међусобна сарадња на програму „Популарна демократија“ успостављена између Факултета политичких наука Универзитета у Београду (ФПН) и Вестминстерске фондације за демократију (ВФД) у фебруару 2019. године и да овогодишњи програм „Популарна демократија“ представља други круг едукације. Неке од активности које су се спроводиле у оквиру сарадње су заједнички развој курикулума за Академију политичке едукације, едукација студената ФПН-а кроз Академију политичке едукације, на којој су се студенти обучавани да преносе знање средњошколцима.

Такође, ове године је по први пут покренут такмичарски пројекат „Покрени-промени“ намењен средњим школама широм Србије, у оквиру ког су ученици средњих школа имали прилику да сами осмисле иницијативе које би могли да креирају и примене у својим локалним заједницама.

Related Posts