Вести

, ,

Позив за учешће студената на Пројекту Resolving border disputes between former Yugoslavian countries: if students can do it, so can you!

Основна идеја Пројекта Resolving border disputes between former Yugoslavian countries: if students can do it, so can you! је да окупи студенте из три државе – Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије – како би из перспективе међународног права заједно радили на предлозима за решење граничних спорова између ових држава. Предвиђено је да укупно шеснаест студената, осам из Србије и по четири из Хрватске и БиХ, најпре крајем марта похађа шестодневни семинар у Београду, а да онда у следећих неколико месеци, у мешовитим тимовима, предложе алтернативна решења за граничне спорове између ових држава. Студентске тимове ће том приликом надгледати тим професора и стручњака у области међународног права из Србије, БиХ и Хрватске. Пројекат спроводе доц. др Милош Хрњаз и Горан Сандић из Београдског центра за људска права, а подржавају га Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду и Центар за европске јавне политике Универзитета у Београду. Сви трошкови доласка и боравка студената на Пројекту, као и остале пројектне активности ће бити покривене средствима са Пројекта.

Задовољство нам је да овом приликом објавимо Позив за пријављивање студената из Србије за учешће на овом Пројекту. Као учесници на Пројекту могу да се пријаве студенти основних или мастер студија из Републике Србије који испуњавају следеће услове:

1) имају почетни ниво знања из међународног права, односно положен испит из ове области
2) имају солидно знање енглеског језика
3) мотивисани су за учешће на Пројекту и спремни су да учесствују на свим пројектним активностима

Апликације за учешће на Пројекту треба да садрже CV кандидата/кандидаткиња и мотивационо писмо за учешће које треба да има до 400 речи. Ова документа треба послати на адресу studentscandoit@gmail.com до 1. марта 2020. године. На истој адреси можете добити и све додатне информације у вези са Пројектом и овим Позивом.

Сви пријављени кандидати/кандидаткиње ће бити обавештени о резултатима Позива до 7. марта 2020. године.

Related Posts