Вести

,

Конкурс за радионицу „Инстант рингишпил”

Позивамо студенте Универзитета уметности, студенте не-уметничких факултета, а који желе да стварају уметнички садржај и матуранте средњих уметничких школа да се пријаве на радионице „Инстант рингишпил”!

На радионице се могу пријавити сви млади ствараоци и при селекцији учесника искуство, као ни сфера уметности којом се баве нису пресудни.

Радионице су потпуно бесплатне за све учеснике, а неопходан материјал ће бити обезбеђен од стране организатора и спонзора. Конкурс траје до 5. марта након чега се врши селекција када ће учесници бити обавештени да ли су прошли конкурс.

Уколико буду изабрани, учесници се обавезују да ће бити присутни на свим радионицама које ће се одржавати сваке суботе током марта месеца (7, 14, 21. и 28. марта) у просторијама Културног центра Магацин (Краљевића Марка 4) у трајању од минимум два сата.

Сви учесници ће на крају радионица добити потврду Факултета драмских уметности о учешћу.

Основни проблем којим се бавимо на радионицама јесте презасићеност јавног и медијског простора, која нам свима отежава проналажење квалитетног, некомерцијалног, новог и занимљивог садржаја. Због константне изложености и прекомерне конзумације различитих врста информација, долази до недостатка промишљања и потешкоћа при изградњи личног укуса и аутентичног израза. Пројекат првенствено служи у сврху подстицања уметничких експеримената код младих аутора који ће убудуће формирати домаћу уметничку сцену, обезбеђујући подршку у смислу платформе и материјала за рад, као и менторску помоћ у разради и реализацији идеја о различитим формама уметности. Желимо да заједно дискутујемо о различитим искуствима, мишљењима и укусу и да подстакнемо комуникацију и сарадњу међу младим уметницима.

Пројекат је замишљен у виду радионица различитих врста уметности на којима би учесници са својим менторима разрађивали теме граница уметности у 21. веку, утицају технологије на савремено стваралаштво, положај традиционалног уметничког израза наспрам савременог и сл. Ментори ће учесницима помагати око радова, недоумица и саветовати своје групе, али прецизних правила о томе какав крајњи резултат треба да буде, нема!

Финални резултат нашег заједничког рада биће представљен свима заинтересованима у виду изложбе у Културном центру Магацин у Краљевића Марка 4, 10. априла 2020. године уз трибину на којој ћемо разговарати о овим и сродним темама са релевантним саговорницима.

Ментори су:
1. Гордон Фенг, уметник и фотограф из Бостона, САД-а, који је завршио основне студије фотографије на Масачусетс колеџу на одсеку за уметност и дизајн. Тренутно је стипендиста програма Фулбригхт у Београду и ради на пројекту који се бави младима у Србији. Од 2017. често долази у Србију за шта је повод била и Мортон Р. Године награда. Више његових радова можете да видите на : https://gordonfeng.com/

2. Дена Бабајић, историчарка уметности и најмлађи кустос Народног музеја у Београду, бави се комуникацијом са публиком свих узраста, води креативне и едукативне радионице као што су Роле плаy средњовековна гозба и Магија ћилибара, помаже младима различитих образовних профила да се активирају на пољу интерпретације културног наслеђа, односом савременог човека према култури и начином на који нове генерације доживљавају уметност.

3. Светлана Мараш, композиторка која се бави експерименталном и импровизованом музиком, освојила је бројне награде широм света, као и награду „Витомир Богић“ Радио Београда где је тренутно уметнички директор Електронског студија, била је члан жирија Медиа Арт Призе на Баухаус Универзитету, а још битних информација о Светлани можете пронаћи на њеном сајту: https://www.svetlanamaras.com/

Поред ових ментора, на радионицама ће присуствовати и гостујући ментори које ћемо тек објавити.

Попуни следећи упитник како би био/била један корак ближе радионицама и изложби „Инстант рингишпил”! 😊

За додатна питања, обратите нам се на мејл gala.dimovic1998@gmail.com.

ПРИЈАВА

Related Posts